Η προτίμηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις Mercedes-Benz είναι εμφανής καθώς 11 από τα 16 αυτοκίνητα της συλλογής του φέρουν το αστέρι στο καπό

Όλα με τη γνωστή πινακίδα «7000». Μήπως πρέπει να προσθέσει και διακριτικό «7άστερο» αυτοκόλλητο;
Στην εντυπωσιακή συλλογή από αυτοκίνητα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συναντάμε σχεδόν κάθε λογής αυτοκίνητο. Μεταξύ τους, SUV, πολυτελή σεντάν και «τρελά» supercar
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και παράλληλα πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., συχνά αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους κύκλους των φίλων του αυτοκινήτου, εξαιτίας της εντυπωσιακής συλλογής αυτοκινήτων που διαθέτει.

Εκτός από την αγάπη του για το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό, ο ισχυρός άνδρας των πράσινων φαίνεται πως έχει και ένα “soft spot” για τα γρήγορα αυτοκίνητα.
Η εντυπωσιακή του συλλογή απαρτίζεται κυρίως από αυτοκίνητα γερμανικής προέλευσης, με την Mercedes να έχει την τιμητική της.
Στη συλλογή αυτοκινήτων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ξεχωρίζουν τα Mercedes-AMG SL 65 Black Series, McLaren SLR και AMG GT Black Series.
H Mercedes-AMG SL 65 Black Series τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V12 κινητήρα 6,0 λίτρων με απόδοση 670 ίππων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο, αφού η Mercedes-AMG κατασκεύασε μόλις 350 αντίτυπα.

Παράλληλα, η McLaren SLR δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ομορφιά και τρέλα και γι’ αυτό φροντίζει ο supercharged V8 κινητήρας 5,5 λίτρων. H McLaren κατασκεύασε συνολικά 2.157 μονάδες, κάτι που δεν την κάνει το πιο σπάνιο αυτοκίνητο στη συλλογή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά σίγουρα δε θα δεις πολλές στη ζωή σου.

Τέλος, η Mercedes-AMG GT Black Series είναι και η νεότερη της παρέας, αλλά στέκεται επάξια δίπλα στους τιτάνες του παρελθόντος. Τροφοδοτείται από έναν V8 biturbo κινητήρα 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 720 ίππους, ενώ κυκλοφορούν περίπου 1.700 σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στην εντυπωσιακή συλλογή από αυτοκίνητα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συναντάμε σχεδόν κάθε λογής αυτοκίνητο, μεταξύ τους, SUV, πολυτελή σεντάν και «τρελά» supercars. Μεταξύ τους μπορούμε να διακρίνουμε ένα Hummer, 2 Porsche Cayenne και μια Ferrari F430 Spider. Τι συλλογή θα ήταν άλλωστε χωρίς έστω έναν εκπρόσωπο από την Ιταλία

Info: autotypos.gr / Photo: Instagram
Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.