Αυτή είναι η νέα Porsche του χαρούμενου Walter Röhrl

Post date:

Author:

Category:

Το αυτοκίνητο που διάλεξε για προσωπικό του ο ζωντανός θρύλος των αγώνων, Walter Röhrl, είναι φαρδύ, ιδιαίτερο και πραγματικά πανέμορφο

Η πράσινη, τελείως individual Porsche 356 3000 RR που βλέπετε, είναι το νέο απόκτημα του Walter Röhrl. Δικαίως ποζάρει μαζί της στη φωτογράφιση που έγινε για το επίσημο, διεθνές περιοδικό της Porsche, το υπέροχο Christophorus


Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με ιστορία. Ξεκίνησε αρκετά χρόνια πίσω, όταν ο Viktor Grahse, ένας σπουδαίος μηχανικός, θέλησε να ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς του. Παρά την οδύνη του από την απώλεια της συζύγου του στα 56 του χρόνια

Ο Grahse επέστρεψε από την Αυστραλία πίσω στην Αυστρία. Και θέλησε να προχωρήσει μπροστά τη ζωή του. Πώς; Δημιουργώντας τη δική του Porsche.

O Walter Röhrl, ως πρεσβευτής της μάρκας, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το 2018 τη συγκεκριμένη 356. «Είμαι πολύ φίλος των κλασικών αυτοκινήτων», λέει ο Röhrl. «Σου δίνουν αυτή τη διαφορετική, πιο πρωτόλεια αίσθηση».

Όμως, αυτή η Porsche 356 δεν είναι και τόσο συνηθισμένη. Πέραν του φαρδύτερου αμαξώματος, της χαμηλωμένης ανάρτησης και της πιο macho σημειογίας της, στο πίσω μέρος, εκεί στη γνωστή «ανορθοδοξία», βρίσκεται ένας τούρμπο κινητήρας με απόδοση 260 ίππων.

Ο Walter Röhrl θυμάται πως όταν την οδήγησε για πρώτη φορά έμεινε εντυπωσιασμένος απ´το πόσο ισορροπημένη αλλά, ταυτόχρονα, διασκεδαστική και ακριβής ήταν.

Για τον Victor Grahse το πάντρεμα μιας κλασικής 356 με την τεχνολογία μίας 911 ήταν το προσωπικό του όνειρο. Δεν πρόλαβε να το χαρεί όσο θα ‘θελε.

Αλλά, ευτυχώς, το κόσμημα διατηρήθηκε για να το αποκτήσει κάποιος που ξέρει να το εκτιμήσει. Και, κυρίως, να το οδηγήσει όπως του αξίζει.

Για την ιστορία, τα αρχικά “RR” σημαίνουν “Röhrl Roadster”. Καλορίζικη, Μεγάλε Walter


Photo: Porsche

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει