Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα σχεδιάζει τις Alfa Romeo

Post date:

Author:

Category:

Ο Ισπανός Alejandro Mesonero-Romanos είναι το νέο όνομα που τίθεται επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού της Alfa Romeo

Alejandro Mesonero-Romanos

Ο νέος σχεδιαστής της Alfa Romeo, με θητεία μέχρι πρότινος στις Seat και Cupra, θα επέστρεφε τον Οκτώβριο του 2020 στη Renault όπου επίσης είχε εργαστεί. Όμως, τελικά, πήγε στο νέο στρατόπεδο της Stellantis


Έχοντας μάθει την τέχνη της σχεδίασης στην Ισπανία, τη Νότια Κορέα και τη Γαλλία, ο Alejandro Mesonero-Romanos θα βάλει τη διεθνή του εμπειρία στην υπηρεσία του Ομίλου Stellantis από την 1η Ιουλίου 2021, ως επικεφαλής του σχεδιασμού της Alfa Romeo

Θα αναφέρεται στον Jean-Pierre Ploué, διευθυντή σχεδιασμού της Stellantis.

Τώρα, όπως λέει η επίσημη ενημέρωση, «ο στόχος του είναι η ανανέωση της Alfa Romeo, καθοδηγώντας τη διαδικασία ηλεκτροκίνησης και εκσυγχρονισμού της».

Ο Alejandro Mesonero-Romanos και το τολμηρό στυλ του θεωρείται πως συντέλεσαν στη σχεδιαστική διαφοροποίηση των Seat / Cupra.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται το Cupra Formentor, το 4ης γενιάς Leon, η 5η γενιά Ibiza και το Arona.


Cupra Formentor

Ο Jean-Pierre Ploué, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, δήλωσε: «Η άφιξη του Alejandro αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την Alfa Romeo. Ο Alejandro Mesonero-Romanos είναι λάτρης του αυτοκινήτου και έκανε υπέροχη δουλειά στην Cupra. Η ομάδα σχεδιασμού ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του».

Ο Alejandro Mesonero-Romanos είναι απόφοιτος του Royal College of Art, στο Λονδίνο.


Porsche 911 992

Photo: alfaromeo.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει