Αυτή ήταν η Ferrari F40 του David Gilmour των Pink Floyd

Post date:

Author:

Category:

Ο διάσημος κιθαρίστας των Pink Floyd, ο David Gilmour, ήξερε να σολάρει όπως ακριβώς ήξερε να διαλέγει το αυτοκίνητο το σωστό

Ferrari F40 David Gilmour

Η F40, το ατίθασο άτι του γερο-Enzo, είχε κάτι κοινό με την ηλεκτρική κιθάρα του David Gilmour: ήθελαν αμφότερα καλά «χέρια»


Πριν λίγα χρόνια, το 2017, η Ferrari F40 του διάσημου κιθαρίστα των Pink Floyd, David Gilmour, ήταν σε διαδικασία δημοπρασίας

Τότε η σχετική δημοσίευση της δημοπρασίας έγραφε πως είχαν δαπανηθεί περισσότερες από 15,000 ώρες και το κοστολόγιο των εργασιών και ανταλλακτικών που χρησιμοποιήθηκαν υπερέβαινε τα €350,000.

Η F40 του David Gilmour ήταν κατασκευής 1988 με αριθμό πλαισίου ZFFG734B000078036. Μάλιστα, ο ίδιος ο κιθαρίστας πήγε προσωπικά για να την παραλάβει στο Μαρανέλο.

Μαζί του ήταν και το άλλο μεγάλο μυαλό των Pink Floyd, ο ντράμερ Nick Mason, ο οποίος επίσης είχε παραγγείλει και μία F40 για τον ίδιο.

Γνωστός petrolhead ο Mason που, παρά τα χρόνια του (76άρης σήμερα και 74άρης ο Gilmour), συνεχίζει να κάνει τις εμφανίσεις του με διάφορα εξωτικά σε εκδηλώσεις τύπου Goodwood.

Παρέα, David Gilmour και Mason, επέστρεψαν με τις F40 από την Ιταλία προς τη Μ. Βρετανία (με ιταλικές export πινακίδες). Φανταστείτε θέαμα στο δρόμο. ΟΚ, για όσους προλάβαιναν να δουν ποιοι τις οδηγούσαν

Το κόσμημα σε τροχούς

Ως γνωστόν, η F40 ήταν το απόλυτο, ιταλικό υπεραυτοκίνητο.

Κατασκευασμένο για να τιμήσει τα 40 χρόνια του Enzo Ferarri ως κατασκευαστή αυτοκινήτων. Με V8 κινητήρα 2.9 λίτρων και 478 ίππους. Για τον βαριά «άρρωστο» μπορούσαν να εκτοξευτούν με επιπλέον 200 PS χάρη στο εργοστασιακό kit.

Προσθέστε και την εξαιρετική αεροδυναμική για την εποχή -με συντελεστή μόλις 0.34-, την απουσία κάθε ηλεκτρονικού βοηθήματος, την ώθηση από τις τουρμπίνες και έχετε μία εικόνα τού γιατί ήθελαν «χέρια».

Κομμάτι της rock σύγχρονης ιστορίας

Αμέσως παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές εικόνες από την F40 του Gilmour. Μη καταλυτική, με συρόμενα παράθυρα και ένα δείγμα του πώς έβλεπε ο Enzo Ferrari το πραγματικό, ωμό, σπορ αυτοκίνητο.

Πιστό στο πνεύμα των αγωνιστικών 250LM που ‘χαν κερδίσει στο Le Mans.


 H κόκκινη σε όλο της το μεγαλείο. Χαρντκορίλα άλλης εποχής από το Μαρανέλο

ΥΓ Με την ευκαιρία, δείτε και ένα βίντεο με Clarkscon στα νιάτα του. Η F40 από κοντά.


LaFerrari red

Photo: Bonhams

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει