Όταν ο Bruce McLaren έγινε ο νεότερος νικητής σε αγώνα της F1

Post date:

Author:

Category:

Όταν ο Bruce McLaren νίκησε στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν του 1958 -1959, έγραψε τη δική του ιστορία στο motorsport. Έγινε ο νεότερος οδηγός που ‘χε κερδίσει ποτέ αγώνα της Formula 1. Μαζί, όμως, ήταν και ένας απ’ τους πιο αγωνιώδεις τερματισμούς για τον Jack Brabham 

Ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Αλλά και ο πρώτος που γινόταν σε αμερικανικό έδαφος για το Πρωτάθλημα της Formula 1, στην πίστα του Sebring.

Στη βαθμολογία προηγούνταν ο Jack Brabham (ο οποίος και κατέκτησε, τελικά, τον τίτλο) και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχε μεγάλη μάχη μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου. 

Κάποια 400 μέτρα, όμως, πριν τον τερματισμό, ο Brabham έμεινε από καύσιμο. Μπροστά του υπήρχε η τελική ευθεία σε μια ελαφρώς ανηφορική κλήση.

Ο Brabham κατέβηκε απ’ το μονοθέσιο και άρχισε να το σπρώχνει. Ακριβώς λίγο πριν περάσει τη γραμμή τερματισμού, ο Tony Brooks τον άφηνε στην 4η θέση. Κατάκοπος κάθισε να πάρει ανάσες στην άσφαλτο με τον κόσμο να χειροκροτεί. 

Jack Brabham-sebring-1959-4drivers.gr

Εξαντλημένος ο Jack Brabham τερματίζει το Grand Prix στο Sebring αφού είχε χρειαστεί να σπρώξει το μονοθέσιό του για κάποια 400 μέτρα μέχρι τον τερματισμό

Την καρό σημαία είχε προλάβει να πάρει ο Bruce McLaren, o οποίος σε ηλικία 22 ετών γινόταν ο νεότερος νικητής σε αγώνα της Formula 1.

Ένα ρεκόρ, δηλαδή, που μετά από αυτήν την ημέρα, χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες μέχρι να έρθει ο, κατά μόλις 79 ημέρες νεότερος, Fernando Alonso, το 2003 στο Hungaroring, για να γίνει αυτός ο νεότερος νικητής σε Grand Prix.

Δείτε το ιστορικό video απ’ τη νίκη του McLaren στο Sebring. Μόνο εικόνα, χωρίς ήχο...

Photo: f1archives

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει