Η τελευταία συνέντευξη του Μεγάλου Enzo Ferrari

Post date:

Author:

Category:

Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1988, «έφυγε» ο Μεγάλος Enzo Ferrari. Κι αυτή ήταν η τελευταία του, καταγεγραμμένη σε οπτικοακουστικό υλικό, συνέντευξη

Enzo Ferrari

Η μεγίστη επιτυχία τού να έχεις το επίθετό σου πάνω σε ένα από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα στον πλανήτη. Ο Μεγάλος Enzo Ferrari. In memoriam


Το βίντεο που θα δείτε εντοπίζεται στο σωτήριον έτος 1987. Τη χρονιά δηλαδή που παρουσιάστηκε η εμβληματική Ferrari F40

Ήταν τότε που ένα ιαπωνικό περιοδικό, το Car Graphic, ζήτησε να «γυρίσει» ένα βίντεο για το ιταλικό υπεραυτοκίνητο που μόλις είχε λανσαριστεί. 

Την αμέσως επόμενη χρονιά, στις 14 Αυγούστου του 1988, ο Enzo Ferrari μετά από μια χορτάτη και γεμάτη επιτεύγματα ζωή, σε ηλικία 90 ετών, άφησε τον μάταιο τούτο κόκκινο κόσμο.

Και για αυτόν το λόγο, τούτο το οπτικοακουστικό μάλλον αποτελεί την τελευταία φορά που έχει αποτυπωθεί η παρουσία του σε ανάλογο μέσο.

Για δεκατέσσερα λεπτά με τον Enzo. Το βίντεο βρίσκεται ως κόσμημα χαμένο στο διαδίκτυο. Επίσης, με την ευκαιρία παίρνουμε και μια ιδέα για το πώς ήταν κάποτε η γραμμή συναρμολόγησης της Ferrari F40.


Enzo Ferrari

Η συμβολή του Enzo στην αυτοκίνηση είναι ανεκτίιμητη. Πρωτοπόρος, εμμονικός με τη λεπτομέρεια, αθεράπευτος εραστής των αγώνων, προχωρημένο μυαλό, καλλιτέχνης και δημιουργός κατασκευών που έγραψαν ιστορία


Δείτε τον Μεγάλο Ferrari. Ένας χρόνο πριν πεθάνει. Αλλά και τριάντα τρία χρόνια αργότερα, ο Enzo ζει. In memoriam.


Ferrari F40 manual

Photo: ferrari.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει