Ο Fangio στο Μονακό. Το ρεσιτάλ του μεγάλου Αργεντίνου (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Για πολλούς ιστορικούς της Formula 1, o Juan Manuel Fangio ήταν ο καλύτερος οδηγός της μεταπολεμικής εποχής. Αυτό είναι ένα σπάνιο αρχειακό υλικό

Επίσης για κάποιους άλλους, η υπεροχή του μεγάλου Αργεντίνου οδηγού συνίσταται πως το ταλέντο του δεν εξελίχθηκε προοδευτικά μέσα από αγώνες σε μικρή ηλικία. 

Μέχρι τότε, αλλά ίσως ακόμα και σήμερα σε ένα βαθμό, η F1 ήταν ένα σπορ γόνων πλούσιων οικογενειών που το έβλεπαν σαν μια δραστηριότητα που έσπαγε το πρωτόκολλο.

- Διαφήμιση-

Ο Fangio, όμως, ήταν ένας μηχανικός. Αυτό. Κάποιος που κάποια στιγμή θέλησε να μετρήσει τις δυνάμεις του σε ένα μονοθέσιο με θηριώδη V8.

Ένα χρόνο αργότερα, βρέθηκε σε μια F1 και από τότε άρχισε ένα ρεσιτάλ επιτυχιών με πρωταθλήματα και αποδείξεις θεϊκού ταλέντου.

Σε μια εποχή που τα θύματα της F1 ήταν καθημερινή είδηση, χωρίς μέτρα ασφάλειας ή ό,τι άλλο  γνωρίζουμε σήμερα, ο Fangio ήταν σε μια ατρόμητη δική του κατάσταση.

O Fangio στο Μονακό. Σεβασμός.

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει