Ο Fangio στο Μονακό. Το ρεσιτάλ του μεγάλου Αργεντίνου (video)

Post date:

Author:

Category:

Για πολλούς ιστορικούς της Formula 1, o Juan Manuel Fangio ήταν ο καλύτερος οδηγός της μεταπολεμικής εποχής. Αυτό είναι ένα σπάνιο αρχειακό υλικό

Επίσης για κάποιους άλλους, η υπεροχή του μεγάλου Αργεντίνου οδηγού συνίσταται πως το ταλέντο του δεν εξελίχθηκε προοδευτικά μέσα από αγώνες σε μικρή ηλικία. Μέχρι τότε, αλλά ίσως ακόμα και σήμερα σε ένα βαθμό, η F1 ήταν ένα σπορ γόνων πλούσιων οικογενειών που το έβλεπαν σαν μια δραστηριότητα που έσπαγε το πρωτόκολλο.

Ο Fangio, όμως, ήταν ένας μηχανικός. Αυτό. Και που κάποια στιγμή θέλησε να μετρήσει τις δυνάμεις του σε ένα μονοθέσιο με θηριώδη V8.

Ένα χρόνο αργότερα, βρέθηκε σε μια F1 και από τότε άρχισε ένα ρεσιτάλ επιτυχιών με πρωταθλήματα και αποδείξεις θεϊκού ταλέντου. Σε μια εποχή που τα θύματα της F1 ήταν καθημερινή είδηση, χωρίς μέτρα ασφάλειας ή ό,τι άλλο  γνωρίζουμε σήμερα, ο Fangio ήταν σε μια ατρόμητη δική του »κατάσταση». 

O Fangio στο Μονακό. Σεβασμός.

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Μιχάλης Λάμπρου
Μιχάλης Λάμπρου
Θήτευσε σε ιαπωνικά σεντάν (του μπαμπά). Στη συνέχεια ανακάλυψε την τέχνη τού να περπατά αθόρυβα, σαν τη γάτα τη νύχτα, και να παίρνει τα κλειδιά (του μπαμπά). Γράφει εξ αποστάσεως για το 4D (επαρχία, γαρ) και θέλει να μετακομίσει Αθήνα για να οδηγεί περισσότερα δημοσιογραφικά. Αν τον αφήσει ο μπαμπάς. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, του αρέσουν μόνο τα «μαμά».

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου