Ο Φάντζιο στο Μονακό. Το ρεσιτάλ του μεγάλου Αργεντίνου (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Για πολλούς ιστορικούς της Φόρμουλα 1, o Χουάν Μανουέλ Φάντζιο ήταν ο καλύτερος οδηγός της μεταπολεμικής εποχής. Αυτό είναι ένα σπάνιο αρχειακό υλικό

Φάντζιο

Με πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα ο Φάντζιο κυριάρχησε στη Φόρμουλα 1 τη δεκαετία του ’50


Επίσης για κάποιους άλλους, η υπεροχή του μεγάλου Αργεντίνου οδηγού συνίσταται πως το ταλέντο του δεν εξελίχθηκε προοδευτικά μέσα από αγώνες σε μικρή ηλικία

Μέχρι τότε, αλλά ίσως ακόμα και σήμερα σε ένα βαθμό, η F1 ήταν ένα σπορ γόνων πλούσιων οικογενειών που το έβλεπαν σαν μια δραστηριότητα που έσπαγε το πρωτόκολλο.

Ο Φάντζιο, όμως, ήταν ένας μηχανικός. Αυτό. Κάποιος που κάποια στιγμή θέλησε να μετρήσει τις δυνάμεις του σε ένα μονοθέσιο με θηριώδη V8.

Ένα χρόνο αργότερα, βρέθηκε σε μια F1 και από τότε άρχισε ένα ρεσιτάλ επιτυχιών με πρωταθλήματα και αποδείξεις θεϊκού ταλέντου.


Juan Manuel Fangio

Σε μια εποχή που τα θύματα του σπορ ήταν καθημερινή είδηση, χωρίς μέτρα ασφάλειας ή ό,τι άλλο  γνωρίζουμε σήμερα, ο Φάντζιο ζούσε και οδηγούσε σε μια ατρόμητη δική του κατάσταση. Δείτε τον στο Μονακό. Σεβασμός και μόνο.


Ayrton Senna

Photo: f1.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει