Η επόμενη μέρα μετά τον Οσάμου Σουζούκι (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Σε ηλικία 91 ετών ο Οσάμου Σουζούκι, ο πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ηγεσία της τον Ιούνιο. Τι έρχεται;

Οσάμου Σουζούκι

Ο Οσάμου Σουζούκι ανακοίνωσε πως κάνει χώρο για τον επόμενο ηγέτη της Suzuki καθώς και για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε η εταιρεία να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από εταιρείες τεχνολογίας όπως οι Tesla και Apple


Ο πρόεδρος, αφού ήταν επικεφαλής για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες την εταιρεία που ίδρυσε ο παππούς της συζύγου του, αφήνει τον γιο του Τοσιχίρο Σουζούκι, ήδη CEO, να χειριστεί συνολικά τα ηνία της εταιρείας ενόψει της νέαε εποχής της αυτοκίνησης

Ο Οσάμου Σουζούκι είπε στους δημοσιογράφους ότι αποφάσισε να αποσυρθεί αφού η εταιρεία γιόρτασε την 100η επέτειό της πέρυσι και αφού το νέο σχέδιο διαχείρισης έλαβε έγκριση.

Ο Σουζούκι είπε ότι θα «παραμείνει ενεργός» ως σύμβουλος. «Δε θα φύγω ούτε θα κρυφτώ», είπε ο πατριάρχης της Suzuki, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι θα είναι «δια βίου μη συνταξιούχος»

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να επενδύσει ένα ποσόν της τάξης των $9,45 δισ. στην ηλεκτροκίνηση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Όπως δήλωσε, «το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα είναι πλέον το επίκεντρο. Η Suzuki δεν πρέπει να μείνει πίσω από αυτήν την παγκόσμια τάση».


SUZUKI JIMNY

Η μετάβαση στα ηλεκτρικά

Η ανακοίνωση της 4ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την ανάληψη νέου CEO στη Honda, ο οποίος είπε ότι θα εξετάσει τις συμμαχίες προκειμένου να μπορεί να πάρει τολμηρές αποφάσεις.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, ιδιαίτερα οι μικρότεροι παίκτες όπως η Suzuki, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω του τεράστιου κόστους ανάπτυξης EV και τεχνολογιών όπως η αυτόνομη οδήγηση

Η Suzuki, μαζί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Mazda και Subaru, συνεργάστηκαν με την Toyota το 2019 για να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής.

Ο Οσάμου Σουζούκι προσχώρησε στη Suzuki Motors το 1958 και κατά τη διάρκεια της θητείας του η εταιρεία ενίσχυσε την παρουσία της ως κορυφαίος κατασκευαστής μικρών διαστάσεων αυτοκινήτων.

Το 2016, ο Σουζούκι παραιτήθηκε από τη θέση του CEO

Ήταν η περίπτωση που ανέλαβε την ευθύνη για τη χρήση λανθασμένων μεθόδων δοκιμών για τον υπολογισμό της αυτονομίας. Ωστόσο, έκτοτε παρέμεινε πρόεδρος.


Suzuki Swift Sport

Photo: suzuki.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει