«Η λύση για την κλιματική αλλαγή είναι να αγοράσεις Tesla». Από τον Στέφανο Τσιτσιπά

Post date:

Author:

Category:

Εδώ και λίγες μέρες η δήλωση του μεγάλου Έλληνα σταρ του τένις, Στέφανου Τσιτσιπά, σχετικά με την κλιματική αλλαγή και πώς η σωτηρία είναι το Tesla, κάνει το γύρο του διαδικτύου. Και, ως συνήθως, για όλους τους λάθος λόγους

Τσιτσιπάς Tesla

Ο συμπαθέστατος Τσιτσιπάς εντός του καινούργιου του, προσωπικού Tesla. Είναι ενθουσιασμένος. Μπορεί και τρελαμένος. Κράτα λίγο, Στέφανε…


Αφορμή του διαδικτυακού χαμού ήταν ένα tweet του Τσιτσιπά στον προσωπικό του λογαριασμό

Συγκεκριμένα, έκανε μία ανάρτηση τύπου Q&A, με το tag #AskStefanos, και την πρόσκληση «Έχω απάντηση για όλα. Κάντε μου τις ερωτήσεις»

Στη συνέχεια κάποιος χρήστης έθεσε την ερώτηση «Ποια είναι η λύση που προτείνεις για την κλιματική αλλαγή;». Η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν «Αντικαταστήστε τα αυτοκίνητά σας με ένα Tesla»

Στη συνέχεια κάποιοι μάλλον τρόλαραν το ποστ του Τσιτσιπά. Σχόλια τύπου «κάτσε να δω αν έχω ψιλά» και αναλόγου ύφους ακολούθησαν.

Σόρι, αλλά εννοείται όμως δε θα απολογηθεί ο κάθε Τσιτσιπάς αν έχει ήδη γίνει εκατομμυριούχος – και δικαίως.

Αλλά είναι φυσιολογικό όλο αυτό το ψηφιακό αλισβερίσι. Μέρος της έκθεσης στη δημόσια παρτίδα των κοινωνικών δικτύων.

Γούστα είναι αυτά

Εντάξει, αν συγκλονίζεσαι μέσα σε ένα Tesla, είναι κατανοητό.

Νέο παιδί, μεγαλωμένο στη γενιά των οθονών και, αν είμαι ακριβής, χωρίς καν δίπλωμα όταν πήρε το προσωπικό του, λευκό Tesla.

Το παραπάνω «βιογραφικό» οδηγικών εμπειριών είναι λογικό, από μόνο του, να προσφέρει σοκ και δέος σε όποιο εικοσάχρονο μπει στο ψηφιακό κόκπιτ και βιώσει την εδώ και τώρα ροπή ενός ισχυρού EV

Άλλωστε να επαναλάβω ότι πιστεύω βαθύτατα πως αυτό ακριβώς, η άμεση επιτάχυνση και οι ακαριαίες επιδόσεις είναι ένα μεγάλο, γενναιόδωρο και εξαιρετικά πιασάρικο «τυράκι» για το μαζικό κοινό.

Τις επιδόσεις, και μάλιστα τόσο άμεσες όσο και ο στιγμιαίος καφές, ουδείς εμίσησεν. Ειδικά όσοι δεν είχαν την τύχη να μπουν σε σοβαρά δυνατά αυτοκίνητα.


Tesla χάκερς

Από ΄κει και πέρα ωστόσο

Είναι άλλο ζήτημα να ‘χεις τις προτιμήσεις σου για όποιο αυτοκίνητο αγαπάς και άλλο να ευσαγγελίζεσαι τα Tesla, σαν εκπρόσωπος απ΄το pay roll της μάρκας, ως τη λύση για την κλιματική αλλαγή.

Υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και ακόμα μεγαλύτερη απ’ το να έχεις την παραμικρή ιδέα για το πώς είναι τα Πραγματικά Αυτοκίνητα.

Συγγνώμη που θα το πω αλλά κρίμα που πολλά νέα παιδιά έχουν μείνει με το «αφήγημα» και δεν έζησαν τις εμπειρίες. Αλλά και πάλι, υπάρχει ελπίδα. Στα 22 του μόλις χρόνια, ο αγαπημένος μας Τσιτσιπάς δικαιούται να ξέρει καντάρια από τένις αλλά όχι και από σοβαρά σπορ αυτοκίνητα. Τα οποία, για φαντάσου, μολύνουν ελάχιστα. Τα Tesla είναι σίγουρα πεντακάθαρα, Στεφάν; Να ίσως το επόμενο Q&A


Tesla vs Porsche

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει