Πήγαμε στο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης του Ιαβέρη

Post date:

Author:

Category:

Ιαβέρης

 

Στο σεμινάριο μαθαίνεις τα βασικά για τον πολιτισμό στο δρόμο. Αν πρώτα έχεις εκτιμήσει το δώρο της ζωής

Ο Τάσος Μαρκουίζος  προσφέρει κοινωνικό έργο και προσπαθεί ανιδιοτελώς να μπαλώσει την έλλειψη παιδείας που μας διακατέχει σαν χώρα. Άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και ικανός να σου αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις την οδήγηση.

 

Κι αυτό, γιατί μπορεί να σου δεθεί κόμπος το στομάχι απ’ αυτά που λέει αλλά και απ’ τα video που προβάλλει. Όμως, την επόμενη στιγμή μπαίνεις στο αυτοκίνητο με άλλη νοοτροπία.

 

Παρακάτω είναι τα σημεία της ομιλίας του που ξεχωρίσαμε:

#Το 82% των τροχαίων γίνεται στην πόλη και κοντά στο σπίτι μας, μόνο 10% στο επαρχιακό δίκτυο και ακόμα πιο μικρό ποσοστό, της τάξης του 8%, στο εθνικό δίκτυο.

 

#Η ταχύτητα των 5 km/h είναι αρκετή, για να σε αφήσει παράλυτο.

 

#Με λίγο ποτό τα αντανακλαστικά σου μειώνονται σ’ αυτά ενός 80χρονου.

 

#Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε πριν φύγετε από το σπίτι το πρωί, είναι να σκεφτείτε πόσες αγκαλιές σας περιμένουν να γυρίσετε.

 

#Όταν μιλάμε στο κινητό ενώ ταυτόχρονα οδηγούμε ο εγκέφαλος συνθέτει την εικόνα του προσώπου με το οποίο επικοινωνούμε και δεν επεξεργάζεται πλήρως τα δεδομένα του δρόμου.

 

Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε τρεις ώρες απ’ τη ζωή σας για να τον ακούσετε.

 

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και διοργανώνονται συχνά μέσω της σελίδα Iaveris Fun Club στο Facebook. Ένα, αυτονόητα, μεγάλο μπράβο και από το 4D.

 

#Πληροφορίες εδώ.

Photo: lifo.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»