Αφοπλιστικά απλός: ο «μαέστρος» Marcello Gandini on camera

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής, ο άνθρωπος που ζωγράφισε τη Lamborghini Miura, ο Marcello Gandini, ένας από τους 25 που συγκαταλέγονται στους «Σχεδιαστές Αυτοκινήτου του Αιώνα», στα 80 του χρόνια πλέον, ανοίγει το βιβλίο της ζωής του στην κάμερα του Davide Cironi. Το λες και επιτυχία

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Marcello Gandini. Τα λόγια είναι περιττά για κάποιον που είδε τόσο μπροστά από την εποχή του, που κατείχε τόση αισθητική αντίληψη ώστε να ανήκει στην ολιγομελή κάστα των μεγάλων καλλιτεχνών της αυτοκίνησης. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Μια ματιά και μόνο στο βιογραφικό του αρκεί: Miura, Alfa Romeo Montreal, Autobianchi A112, Lancia Stratos είναι λίγα μόνο από τα τεχνουργήματα που σχεδίασε.

GANDINI-DESIGNER-4DRIVER.GR

Το video της συνέντευξης που δόθηκε στον Davide Cironi, έναν ιταλό petrolhead που κάνει τη δικη του αξιόλογη προσπάθεια στον φηφιακό ωκεανό, είναι εξ ορισμού ενδιαφέρον αλλά και σημειολογικά σημαντικό.

Ο Marcello Gandini αποκαλύπτει πώς μπορείς να είσαι ένας από τους ανθρώπους που επηρέασαν όσο λίγοι την αυτοκίνηση και  ταυτόχρονα να μιλάς ακομπλεξάριστα για τον εαυτό σου ή και τους άλλους σημαντικούς ανθρώπους που γνώρισες.

Photo: Google 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

100 Χρόνια Bentley. Ένα μαγικό event στη βρετανική εξοχή

Ένας Αιώνας Μοναδικότητας. Για Τα 100 Χρόνια Bentley. Ήμασταν Εκεί

Τα σχολεία άνοιξαν. Δώσε τη σωστή εκκίνηση για ασφάλεια στο δρόμο

Tι πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά που συναντάς σχολείο ή σχολικό; Η ασφάλεια στο δρόμο είναι το ζητούμενο. Είτε έχεις παιδί είτε δεν έχεις

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Το Hyundai i10 και η επιμονή στην μικρή κατηγορία

Το Hyundai i10 έρχεται φρέσκο και πολλά υποσχόμενο σε μία κατηγορία όπου άλλοι κατασκευαστές σκέφτονται να αποχωρήσουν

Το ρεκόρ της Taycan στο Nürburgring

Το νέο ρεκόρ για ηλεκτροκίνητα σεντάν, λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια παρουσίαση της Porsche Taycan