Michael Schumacher. Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του στο Netflix

Post date:

Author:

Category:

Schumacher: Μία αθέατη ματιά στη ζωή του μεγάλου άτυχου της Φόρμουλα 1 και επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή 

Michael Schumacher

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια απ΄ το σοβαρό ατύχημα του Michael Schumacher, το Δεκέμβριο του 2013


Ως γνωστόν, ο άνθρωπος που θριάμβευε στις πίστες του κόσμου με +300 χιλιόμετρα την ώρα βρέθηκε στην πιο άτυχη στιγμή της ζωής του κάνοντας σκι σε μια χιονισμένη πίστα στις γαλλικές άλπεις

Προφανώς με πολύ μικρότερη ταχύτητα.

Έκτοτε ο γερμανός πρωταθλητής, μετά από εγχειρήσεις και μια πανάκριβη ομάδα γιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, βρίσκεται απομονωμένος από τα φώτα της δημοσιότητας στον πύργο του, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης.

Για την ιστορία

Η θεραπεία του περιλαμβάνει το κόστος μίας ομάδας 20 ανθρώπων.

Γιατροί, βοηθοί, νοσοκόμες. Και με τη σύζυγό του, Corinna, να έχει αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών.

Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται πως η ιατρική αγωγή του Schumacher απαιτεί σε εβδομαδιαία βάση περισσότερα από €140,000. Η σύζυγός του έχει ήδη πουλήσει το ιδιωτικό τζετ αλλά και ένα εξοχικό σπίτι που διατηρούσαν στη Νορβηγία

Κάποια στιγμή, μετά από χρόνια σιωπής για την εξέλιξη της υγείας του, η Corinna Schumacher είχε δηλώσει πως «βρισκόταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως είχε υπάρξει βελτίωση, δεδομένου του σοβαρότατου τραυματισμού του».

Επίσης ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Aυτοκινήτου (FIA), ο Jean Todt, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια Schumacher, είχε πει πως «ο Michael θα μπορούσε να ζήσει μία σχετικά νορμάλ ζωή σε μικρό αναλογικά χρονικό διάστημα».


Ayrton Senna

Στο σήμερα

Έκτοτε πέρασαν άλλα πέντε περίπου χρόνια και δεν είχε υπάρξει, σε επίπεδο πληροφοριών έστω, κάποιο καλό νέο.

Φημολογείται μάλιστα πως ο μεγάλος άτυχος της Φόρμουλα 1 ζυγίζει πλέον 45 κιλά και δεν μπορεί να περπατήσει.

Ωστόσο την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ανακοινώθηκε και επισήμως ότι ένα νέο ντοκιμαντέρ «ανεβαίνει» στο Netflix στις 15 Σεπτεμβρίου.

Με την πλήρη υποστήριξη της οικογένειάς του, η γερμανική εταιρεία παραγωγής B|14 Film (η οποία στο παρελθόν είχε κάνει κάτι ανάλογο για τη ζωή του τενίστα Boris Becker) δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο τίτλος του -τι άλλο;- ”SCHUMACHER”

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα πολύ ευαίσθητο αλλά κρίσιμο πορτρέτο του θρύλου των αγώνων και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον αδελφό του Ralf Schumacher, τη σύζυγο και τα παιδιά του (συμπεριλαμβανομένου του γιου του Schumacher, του Μick, που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στη Φόρμουλα 1), καθώς και με άλλες προσωπικότητες του σπορ.

«Χάρη στις σπάνιες συνεντεύξεις, το αρχειακό υλικό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν και την υποστήριξη της οικογένειάς του, αποκαλύπτονται οι πτυχές της πολυεπίπεδης προσωπικότητάς του», αναφέρει η ανακοίνωση. 


Mick Schumacher

Photo: Google / Αρχική δημοσίευση Protagon

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει