Ο γιος του Montoya κάνει το πρώτο βήμα προς την F1

Post date:

Author:

Category:

Είναι μόλις δεκατεσσάρων ετών ο υιός Montoya και το αγωνιστικό αίμα κυλάει στις φλέβες του. Αυτή είναι η είσοδος του νεαρού Sebastian στα βαθιά νερά. Well come, boy

Γιος του Montoya

Άλλος ένας Sebastian ετοιμάζεται για τη Formula 1; Ο καιρός θα δείξει. Όμως για την ώρα ο υιός Montoya προθερμαίνεται για την ιταλική και γερμανική F4


Ο Sebastian Montoya ξεκίνησε τους αγώνες kart πριν επτά χρόνια. Επίσης στα επτά του. Και μόλις χθες ανακοινώθηκε πώς για τη φετινή σεζόν θα καθίσει στο μπάκετ της ομάδας της Prema Powerteam, για το Πρωτάθλημα της F4

Ο πιτσιρικάς, που για πολλά χρόνια βλέπαμε να συνοδεύεται από τον πατέρα του, πρώην οδηγό της Formula 1 και δύο φορές νικτητή του Indianapolis 500, Jaun Pablo Montoya, βρίσκεται στο επόμενο στάδιο μιας αναδυόμενης καριέρας.


Εξ απαλών ονύχων μέσα στις πίστες. Ο Sebastian Montoya είναι άλλο ένα παράδειγμα πιτσιρικά που ακολουθεί τα αγωνιστικά χνάρια του πατρός


Το πρόγραμμά του για φέτος προβλέπει να ακολουθήσει όλους τους ιταλικούς αγώνες με την F4 και επιλεκτικά κάποιους για το γερμανικό αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Η ομάδα των πρωταθλητών

Η ομάδα της Trema Powerteam είναι αυτή που γαλούχισε και τον γιο του Michael Schumacher, Mick, από το 2016.

Ήδη ο μικρός Montoya δοκίμασε το μονοθέσιο και δήλωσε πως είναι «πολύ χαρούμενος που έχει την ευκαιρία να συμμετέχει με μια τόσο έμπειρη ομάδα» και πως ξέρει ότι «ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός». Όμως, όπως είπε, «θα είναι μια ευκαιρία για να προκαλέσει και τον ίδιο του τον εαυτό».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Angelo Rosin, προσέθεσε επίσης πως για τον υιό Montoya αυτή πρόκειται να είναι μια διδακτική χρονιά, με νέες εμπειρίες. Έχει, πάντως, ήδη διακρίνει πως ο Sebastian Montoya γρήγορα μπορεί να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο διεκδικητή.

Για την ιστορία, η Prema έχει κερδίσει 4 από τις 6 τελευταίες χρονιές το ιταλικό πρωτάθλημα της F4 και θεωρείται μια από τις πιο ολοκληρωμένες στο «χώρο».

Αυτό είναι ένα βίντεο με γρήγορο Q&A, πριν μερικούς μήνες όταν ακόμη ήταν στη μάχη των karts. Νέο αίμα με γερό DNA. Well come, boy.


Photo: formula1.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει