Ο Hamilton δεν μπήκε καν μέσα στην AMG Project ONE

Post date:

Author:

Category:

Πολλά έχουν γραφτεί, ελάχιστοι την έχουν δει από κοντά. Ο Lewis Hamilton, η AMG Project One, το αποκορύφωμα των υπεραυτοκινήτων, στο πιο πρόσφατο βίντεο που αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες

Hamilton AMG Project ONE

Καμουφλαρισμένη, σε φάση δοκιμών και με αρκετές καθυστερήσεις που οφείλονται και στις αυστηρές ντιρεκτίβες, η AMG Project ONE είναι το υπεραυτοκίνητο που ακόμα και ένας Lewis Hamilton αρκείται στο να την απαθανατίζει μόνο με το κινητό του


Οι αναλυτικές προδιαγραφές της Mercedes-AMG Project ONE δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως

Τι γνωρίζουμε

Γνωρίζουμε, όμως, ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που, όπως υποστηρίζει η Mercedes, θα είναι μία Formula 1 για το δρόμο. Ή όσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό για χρήση (και) εκτός πίστας.

- Διαφήμιση-

Όπως επίσης ότι θα θα έχει ισχύ μεγαλύτερη από 1.000 PS. Τελική ταχύτητα πάνω από 350 km/h. Και, ως φαίνεται, θα μοιράζεται τον κινητήρα της Formula 1, τον υβριδικό V6 των μόλις 1.6 lt. 

Ο τελευταίος θα περιστρέφεται στις 11,000 rpm, τιμή που είναι μοναδικά υψηλή για αυτοκίνητο δρόμου. 

Ωστόσο, για λόγους μακροζωίας αλλά και χρήσης συμβατικής βενζίνης και όχι αγωνιστικής, η AMG Project ONE θα «στροφάρει» χαμηλότερα σε σχέση με τις 15,000 rpm της αγωνιστικής Mercedes-AMG Petronas Formula 1.


Εκατοντάδες ώρες δοκιμών έχουν ήδη δαπανηθεί. Η απόλυτη πρόκληση είναι να μπορέσει ένα τόσο υψηλών προδιαγραφών κινητήριο σύνολο να ενσωματωθεί σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής


Σε πρώτη φάση ο κινητήρας μαζί με όλα τα υβριδικά περιφερειακά συστήματα δοκιμάζονται υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες σε πίστες, δυναμόμετρο και συνεχείς δοκιμές.

Μία διαφορά σε σχέση με το μονοθέσιο της Mercedes στη Formula 1 θα είναι το ότι η AMG Project ONE θα χρησιμοποιεί μια τελείως νέα μορφή τετρακίνησης. Φαίνεται πως ο εμπρόσθιος άξονας παίρνει ισχύ μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων ισχύος 120 kW. 

Πότε θα εμφανιστεί

Εκτιμάται πως το αυτοκίνητο δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2021 με τις καθυστερήσεις να είναι ενδεικτικές της δυσκολίας της προσαρμογής ενός τέτοιου αυτοκινήτου στα αυστηρά πλαίσια ρύπων τού σήμερα. Η τιμή της αναμένεται να είναι γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο το εγχείρημα προχωρά, ο Lewis Hamilton ήταν ένας από τους ελάχιστους που πήραν μια γεύση από την AMG Project ONE. Και, φαντάσου, δεν μπήκε καν μέσα.


Photo: Mercedes AMG

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει