Ο Jimi Hendrix και οι Corvette. Σαν σήμερα

Post date:

Author:

Category:

Ο σπουδαιότερος κιθαρίστας της ροκ μουσικής, ο Jimi Hendrix, «έφυγε» νωρίς, σαν σήμερα, στα 27 του χρόνια. Αλλά πρόλαβε να αγαπήσει τις δικές του Corvette

Jimi Hendrix Corvette

Λεγόταν πως ο Jimi Hendrix ήταν εξίσου απρόβλεπτος στο τιμόνι όσο και στη σκηνή. Για την ιστορία, δεν είχε καν δίπλωμα


Ο James Marshall “Jimi” Hendrix «έφυγε» σαν σήμερα. Ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970. Ζούσε μία ζωή ανάμεσα στη ροκ αίγλη και την ψυχεδέλεια. Με πολλές ενδιάμεσες στρώσεις από ναρκωτικά

Ήταν η μέρα που βρέθηκε νεκρός. Είχε πάρει εννιά υπνωτικά χάπια Vesparax.

Δεκαοκτώ φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη δόση. Πρόλαβε, ωστόσο, να μείνει στην ιστορία ως ένας τεράστιος κιθαρίστας. Το Rock and Roll Hall of Fame δεν δίστασε να κατατάξει τον jimi Hendrix ως τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Η αγάπη του για τα αυτοκίνητα

Λέγεται πως δεν ήταν και τόσο έμπειρος οδηγός. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη βιογραφία του ντράμερ του συγκροτήματος, Mitch Mitchell, «ο Jimi ήταν κακός οδηγός».


Άλλωστε, δεν είχε καν δίπλωμα. Στον κόσμο της ροκ υπερβολής θα ΄ταν ένα απλό κωλόχαρτο. Του άρεσαν όμως τα αυτοκίνητα. Όπως και τα κορίτσια. Ο συνδυασμός των δύο αποτυπώθηκε σε μία φωτογραφία, στις 6 Οκτωβρίου του ’68, δύο χρόνια πριν το θάνατό του. Ο Jimi Hendrix, ένα άγνωστο κορίτσι, το τσιγάρο στο στόμα και ένα dune buggy – που ήταν και πολύ της μόδας τότε.

Jimmi Hendrix με buggy

Το κόλλημα με τις Corvette

Ήταν η ίδια εποχή. Γύρω στο 1968. Όταν η μπάντα του έκανε περιοδεία στην Αμερική. Τότε αγόρασε την πρώτη του Corvette.

«Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε χρήματα», περιγράφει ο Mitchell, «και ο Jimi μπήκε σε μία έκθεση, στο Κλίβελαντ του Οχάιο, και αγόρασε την Corvette».


Πολλοί λένε πως ο Hendrix αγόρασε συνολικά ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις Corvette. Η φωτό του με την ασημί, στη Νέα Υόρκη του 1969, είναι μία από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν

Hendrix Corvette

Σύμφωνα με το Collectors Car World, διάφοροι συλλέκτες έψαξαν να βρουν κάποια από τις Corvette του Jimi Hendrix.

Μερικοί λένε πως πουλήθηκε μία στο eBay, άλλοι πως συνεχίζει να κυκλοφορεί ακόμη.

Είναι αυτή, ισχυρίζονται, που αναγκάστηκε να πουλήσει ο μάνατζερ του Hendrix, Micheal Jefferys, σε μια προσπάθεια να πληρώσει τα χρέη που είχε αφήσει πίσω του ο μεγάλος κιθαρίστας.

Σαν σήμερα. Ο Hendrix και οι αγαπημένες του Corvette. Σολάροντας όπως μόνο αυτός ήξερε.


Corvette Z06 δοκιμή

Photo: Flickr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει