Οδήγησε και έγραψε. Πώς φάνηκε στην Ελίζα Αρτιόλι το Fiesta ST;

Post date:

Author:

Category:

H Ελίζα Αρτιόλι ήταν η «νονά» της Lotus Elise. Το όνομά της είχε διαλέξει ο παππούς της, Ρομάνο Αρτιόλι, το 1994, ως πρόεδρος, τότε, των Lotus και Bugatti, για να βαφτίσει το βρετανικό roadster, τη Lotus Elise. Αυτές τις μέρες η εγγονή βρέθηκε να οδηγεί ένα Ford Fiesta ST. Πώς της φάνηκε;

Τι είπε η Ελίζα Αρτιόλι για το Fiesta ST

Ασορτί στα μπλε με το Fiesta ST. Τι κρίμα που ένα κορυφαίο pocket rocket είναι πλέον παρελθόν


Η Ελίζα, αφενός, είχε την τύχη να γεννηθεί ως η εγγονή του Ρομάνο Αρτιόλι, του Ιταλού επιχειρηματία που ήταν εκείνη την εποχή επικεφαλής της Lotus

Αφετέρου, είχε επίσης την τύχη να διαφωνήσει ο παππούς της με το «βαφτιστικό» του αυτοκινήτου που είχε προταθεί για το διθέσιο roadster, αυτό που στη συνέχεια μάθαμε ως Lotus Elise.

Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί ήθελαν να ονομαστεί το νέο διθέσιο αυτοκίνητο με τον εσωτερικό κωδικό Μ 111.

Ο παππούς της όμως ήθελε ένα αυτοκίνητο με διεθνή χαρακτήρα και ένας τέτοιος κωδικός θα απαιτούσε διαφορετική προφορά σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Και έτσι του έδωσε το όνομα της πιτσιρίκας, τότε, Ελίζα

Η Ελίζα Αρτιόλι (σε μικρή και πρόσφατη ηλικία) με τον παππού της και ιδιοκτήτη, τότε, των Lotus και Bugatti, Ρομάνο Αρτιόλι


Τριάντα χρόνια αργότερα με το Fiesta ST

Αυτές τις μέρες η Ελίζα βρέθηκε στη Γαλλία και της δόθηκε η ευκαιρία να καθίσει πίσω από το τιμόνι ενός Ford Fiesta ST.

Όπως έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, «το Fiesta ST εκφράζει τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ πρακτικότητας και fun. Ανέκαθεν με εντυπωσίαζε το ακριβές τιμόνι και η βελτιστοποιημένη ανάρτησή του στις ειδικές εκδόσεις του Fiesta»

Και συνέχισε λέγοντας πως «είναι τέλειο αυτοκίνητο, τόσο για καθημερινές μετακινήσεις όσο και για σπορ οδήγηση στις στροφές».

Ντυμένη με ένα μακρύ μπλε-τιρκουάζ φόρεμα, προσέθεσε: «Να μην ξεχνάμε το ακαταμάχητο στυλ, ιδανικό για μία ξεχωριστή βραδυνή έξοδο».

Η Ελίσα ως πρέσβειρα της Lotus Elise

Παρά την επαφή της με το μικρό hot hatch, η Ελίζα Αρτιόλι παραμένη ταγμένη στη Lotus Elise.

Συμμετέχει συχνά-πυκνά σε συγκεντρώσεις ιδιοκτητών και έχει συστήσει μία ιστοσελίδα, τη Delightful Driving, που οργανώνει σχετικές διαδρομές με σπορ αυτοκίνητα – όχι αποκλειστικά Lotus.

Tέλος, να θυμίσουμε πως το 4Drivers ήταν το πρώτο ελληνικό Μέσο στο οποίο η Ελίζα Αρτιόλι είχε δώσει αποκλειστική συνέντευξη και την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Photo: Αρχείο Elisa Artioli


Ford Fiesta ST Edition δοκιμή

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει