Ο Αυρτον Senna «παίζει μπάλα» στη Corinthians

Post date:

Author:

Category:

Τριάντα χρόνια μετά τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Ayrton Senna στην F1, η Corinthians τιμά τον πιο διάσημο οπαδό της. Ο Senna ζει

30 Οκτωβρίου 1988: Σε έναν επεισοδιακό αγώνα στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία (διαδρομή που έκρινε τίτλους και τίτλους στο μέλλον), o Ayrton Senna κάνει πραγματικότητα αυτό για το οποίο αφιέρωσε όλη του τη ζωή, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά υπό μια τραγική έννοια.

Στέφεται για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής. Αν και η McLaren MP4/4 του «έσβησε» (ναι, συμβαίνει και στους καλύτερους) στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στην 14η θέση, επανέκαμψε για να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο θριαμβευτικά. 

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται – νοσταλγούν οι παλαιοί…

Οκτώβριος 2018: Η ποδοσφαιρική ομάδα της Corinthians, που οπαδός της ήταν και ο Senna, από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ξεκινά την αφιέρωσή της στο βραζιλιάνο «θεό», λανσάροντας την τρίτη εμφάνιση της ομάδας εμπνευσμένη από τα χρώματα (μαύρο-χρυσό) της Lotus που οδήγησε ο Senna τη διετία 1985-1986.

Η χαρακτηριστική υπογραφή κοσμεί το εμπρός μέρος της φανέλας, ενώ οι χρυσές ρίγες (ναι, καλά το μαντέψατε) είναι 41. Όσες και οι νίκες του στην F1. Επίσης, στο εμπρός μέρος υπάρχει η λέξη “Eternal”. Αιώνιος…

Στην 1η φωτογραφία ο Senna με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, μέσα από την αγωνιστική φόρμα, στα χρόνια του στην βρετανική F3, ενώ στην τελευταία ο ανηψιός του, Bruno, όλο περηφάνια. Πώς αλλιώς…

Show me the money: Για όσους θ`αρχίσουν το ψάξιμο (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος) για την αγορά της φανέλας, να προειδοποιήσουμε ότι το αντίτιμο θα είναι ολίγον τι τσουχτερό. Κάπου 300$ για τη φανέλα με το χαρακτηριστικό “12 Senna”, ενώ 200$ χωρίς. Ό,τι αξίζει, κοστίζει.

Τέλος, να θυμήσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Corinthians τιμά τον Ayrton Senna. To 2014, 20 χρόνια από την επέτειο του θανάτου στην πίστα της Imola, οι παίκτες της ομάδας έκαναν την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο φορώντας όλοι το χαρακτηριστικό κίτρινο κράνος με τα χρώματα της Βραζιλίας.

Κίτρινο κράνος, πανό με τον Senna παντού στο γήπεδο. Οι βραζιλιάνοι δεν ξεχνούν αυτόν που δόξασε την πατρίδα τους κυματίζοντας παντού την “bandeira brazileira”

Όλα αυτά αποδεικνύουν αυτό που ξέρουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το σπορ. Ο Ayrton Senna δεν θα ξεχαστεί, όχι γιατί ήταν ένας απίστευτα ταχύς και ταλαντούχος οδηγός αγώνων, αλλά γιατί ήταν πολλά περισσότερα απ` αυτό. Ήταν ένας «αγγελιοφόρος» που με τα μηνύματά του άφησε μια τεράστια κληρονομιά πίσω του. Senna per Sempre.

Photo: google / globoesporte.globo.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει