Το 6ο του Lewis Hamilton. Τι είπαν γι αυτόν;

Post date:

Author:

Category:

Ο Lewis Hamilton κατέκτησε το 6ο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Formula 1. Ένα μόλις λιγότερο απ΄ το ρεκόρ του Σουμάχερ. Ποια ήταν τα σχόλια;

Lewis Hamilton 6ο Πρωτάθλημα

Αυτές τις μέρες τα μάτια του μότορσπορτ ήταν στο αμερικανικό Grand Prix. Με τον Lewis Hamilton να γίνεται ο δεύτερος πιο επιτυχημένος οδηγός της F1 στην ιστορία του θεσμού. Αυτές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των ανθρώπων του «χώρου»


Ο Valtteri Bottas μπορεί να ήταν ο νικητής του πρόσφατου Grand Prix αλλά ο 34χρονος Lewis Carl Davidson Hamilton ήταν αυτός που κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας

Lewis Carl Davidson Hamilton. Ο πατέρας

«Απίστευτη νίκη. Έξι παγκόσμια πρωταθλήματα; Ποιος θα το είχε ονειρευτεί ποτέ; Σημαίνει τα πάντα γι αυτόν. Όπως συνεχίζω να λέω στον Lewis, «είσαι 34 ετών νέος όχι 34 ετών» – σ.σ. ένα λογοπαίγνιο της φράσης »34 years old». Όσο αισθάνεσαι ότι ικανός και αγαπάς το σπορ, μπορείς να συνεχίσεις όσο περισσότερο μπορείς.

Η προσέγγισή του ήταν εμφανής απ’ τα οκτώ του χρόνια. Δεν είχαμε χρήματα τότε. Αλλά λέγαμε πως αν είναι το κάνεις, θα το κάνεις σωστά. Δεν έχει αλλάξει αυτή η στάση έκτοτε. Είναι η ίδια προσέγγιση ήδη από την πρώτη φορά που μπήκε στα kart».Toto Wolff – Επικεφαλής Mercedes Team

«Είμαι πολύ υπερήφανος, πολύ υπερήφανος για όλους όσους συνεργάζονται σ΄αυτήν την ομάδα. Υπάρχει τεράστια δουλειά που γίνεται από πίσω και αν τελειώνει έτσι, το σενάριο δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

«Νομίζω ότι ο Lewis Hamilton εξακολουθεί να έχει το κίνητρο της νίκης μέσα του. Όπως μπορείτε να δείτε, φαίνεται ότι θέλει να κερδίζει κάθε αγώνα στον οποίον συμμετέχει. Όσο αυτό υπάρχει ως στοιχείο, νομίζω ότι μπορεί να προχωρήσει κι άλλο. Εμείς, απ΄την πλευρά μας, πρέπει να του παρέχουμε ένα καλό αυτοκίνητο και νομίζω πως δεν υπάρχει όριο».

Romain Grosjean – Οδηγός της Haas-Ferrari

Nico Rosberg – Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 (2016)

«Σήμερα είδαμε όλοι το μέγεθος του Lewis Hamilton. Διαχειρίστηκε άψογα τη στρατηγική του αγώνα και σχεδόν πήρε και τη νίκη. Ήταν μία εξαιρετική απόδοση και μία δίκαιη κατάκτηση του 6ου Πρωταθλήματος. Του βγάζω το καπέλο».

Max Verstappen, οδηγός της Red Bull Racing Honda

«Πολύ εντυπωσιακό, φυσικά. Τα πηγαίνει απίστευτα και έχει μια εξαιρετική ομάδα πίσω του. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς; Ελπίζω την επόμενη χρονιά να μπορούμε να παλαίψουμε».

Daniel Ricciardo, οδηγός της Renault F1 team

«Εννοείται είναι πολύ εντυπωσιακό επίτευγμα. Σαν οδηγός κι εγώ, το μόνο που μπορώ να πω είναι σεβασμός. Θα υπάρχουν πάντα αυτοί που θα λένε »ναι, εντάξει, είχε καλό αυτοκίνητο, καλή ομάδα και όλα αυτά». Ναι, αλλά, ξέρετε, υπάρχει πολλή δουλειά που κρύβεται από πίσω και το να διατηρείς αυτό το επίπεδο απόδοσης επί τόσα χρόνια είναι κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Έξι παγκόσμιοι τίτλοι. Δεν είναι πολλοί αυτοί που ‘χουν κατακτήσει κάτι τέτοιο».


Photo: formula1.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει