Η κόντρα Ford vs Ferrari έγινε ταινία. «Κόντρα σε Όλα»

Post date:

Author:

Category:

Το 1966 η Ford κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans. Όμως η νίκη της ήταν κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο. Και γι’ αυτό η επική κόντρα μεταξύ του Henry Ford II και του Enzo Ferrari έγινε ταινία. Από τις 14/11 στις αίθουσες των ελληνικών κινηματογράφων

Ford vs Ferrari. Η κόντρα που έγινε ταινία

Ο αγώνας στο Le Mans του 1966 και η προσωπική κόντρα μεταξύ Henry Ford και Enzo Ferrari έγινε ταινία με το This Time Tomorrow 

Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Αλλά και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στα αυτοκινητικά χρονικά. Το ξετύλιγμα του μύθου ξεκινά εκεί, τη δεκαετία του 60, όταν ο Henry Ford ΙΙ ήταν σε συζητήσεις με τον Enzo Ferrari για να αγοράσει τη Ferrari. Ναι, για όσους δεν το θυμούνται ο Enzo σκεφτόταν να πουλήσει τη Ferrari.

- Διαφήμιση-

Σαν αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ο Henry Ford II είχε δαπανήσει εκατομμύρια. Σε συναντήσεις, λογιστικούς ελέγχους και προετοιμασίες για τη μεγάλη αγορά.

Ωστόσο, ο Εnzo τράβηξε τελευταία στιγμή την πρίζα των συζητήσεων και αποσύρθηκε από τη συμφωνία όταν έγινε φανερό ότι δεν θα μπορούσε πλέον να έχει έλεγχο στο αγωνιστικό τμήμα της Ferrari. Άλλωστε, οι αγώνες ήταν πάντοτε η πρώτη του αγάπη.

Βαθιά ενοχλημένος από αυτήν την υπαναχώρηση και τα εκατομμύρια των δολαρίων που είχαν δαπανηθεί, ο Ford ζήτησε άμεσα από μία ομάδα να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε να νκήσει τις Ferrari στον πιο διάσημο αγώνα στον κόσμο, τις 24 Ώρες του Le Mans.

Όντως έτσι και έγινε. Η Ford Συνεργάστηκε με τη βρετανική Lola καθώς ήταν ένα λογικό σημείο εκκίνησης αφού χρησιμοποιούσε ήδη έναν κινητήρα της Ford.

Το project ξεκίνησε το αγωνιστικό το πρόγραμμα στην πίστα του Nürburgring για τα 1000 km του 1964. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το αυτοκίνητο χρειαζόταν χρόνο και ωριμότητα ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα αξιοπιστίας.

Ο Ford ήταν αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση στο ευρωπαϊκό έδαφος. Έδωσε εντολή να κατέβει η Ford με μια ντουζίνα από συμμετοχές. Η Ferrari είχε μάθει τα νέα και έκανε το ίδιο.

Η Ford εμφανίστηκε, λοιπόν, στον αγώνα του Le Mans με το επικό GT40. Το 40 προερχόταν από τις μόλις 40 ίντσες συνολικού του ύψους από την άσφαλτο.

Ήταν, ως συνήθως, ένας πολύ σκληρός αγώνας και στο τέλος των 24 Ωρών, τρία Ford GT40 πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού στην 1η, 2η και 3η θέση

ford-vs-ferrari-film-le-mans

Ήταν μια ιστορική και εξαιρετικά ιδιαίτερη νίκη. Σηματοδότησε μια γροθιά στο υπογάστριο της Ferrari και έδωσε το έναυσμα για νίκες της Ford το 1966, το 1967, το 1968 και το 1969. Κάπως έτσι, το GT 40 έμεινε στην ιστορία σαν ένα από τα πιο σημαντικά βρετανοαμερικανικά project με έντονο αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά και ένας συμβολισμός για το τι μπορεί να πυροδοτήσει η κόντρα μεταξύ δύο ισχυρών ανδρών

this time-tomorrow-film Τι καλύτερο υλικό που θα μπορούσε να υπάρχει για το γύρισμα της νέας ταινίας; Ο τίτλος είναι «This Time Tomorrow», η σκηνοθεσία είναι του Philip Bond και πρωταγωνιστούν οι γνωστοί Christian Bale και Matt Damon. Έχουμε ήδη το ποπ-κορν ανά χείρας


Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει