Αρρώστια με ALFA κεφαλαίο

Post date:

Author:

Category:

Γιατί ένας Alfista παραμένει «αθεράπευτος»; Πώς κόλλησε την αρρώστια της Alfa Romeo; Γιατρέ, υπάρχει φάρμακο στον ιό;

Από δεξιά προς τα αριστερά: GTA Junior, Giulietta Competizione Spider Sebring και 4C. Κομμάτια της γενεαλογίας της Alfa Romeo


Σε αυτό τον αιώνα και κάτι, από την απαρχή της αυτοκίνησης, έχουν υπάρξει φίρμες που στο άκουσμα του ονόματός τους και μόνο, μπορούν να γεμίσουν τόμοι αυτοκινητικής ιστορίας.

Οι άνθρωποι

Ξεφεύγοντας από ρηχούς οπαδισμούς, η κάθε φίρμα κρύβει πίσω της συναίσθημα, όραμα, τεχνολογία, όνειρα, αλλά και την αρχή των όλων, τους ανθρώπους πίσω από τα μηχανήματα.

Henry Ford, Enzo Ferrari, Soichiro Honda, Ferruccio Lamborghini είναι μερικοί από τους ανθρώπους που τα επώνυμά τους βάφτισαν την ίδια την εταιρεία.

Αλλά και σχεδιαστές, μηχανικοί, οδηγοί αγώνων, σχεδιαστές που ο καθένας τους έχει βάλει τη μικρή ή μεγάλη υπογραφή του στο βιβλίο της αυτοκινητικής ιστορίας.Η οξεία «αλφίτιδα»

Οι Ιταλοί, ειδικά, καθώς είναι μεσογειακή και, κατά συνέπεια, πιο συναισθηματική ράτσα, εκπέμπουν αυτό το κάτι παραπάνω και η σύνδεση είναι αναπόφευκτη. Ειδικά για όσους είναι ένα τσικ πιο ρομαντικές προσωπικότητες.


Πώς να προσεγγίσεις μια οποιαδήποτε Ferrari, μια Lancia Delta Integrale, μια Alfa Romeo 1750 GT Veloce σαν ένα μάτσο άψυχα μέταλλα όταν τα γονίδια κρύβουν μέσα τους τεχνογνωσία, ιστορία αλλά και το πάθος των Ιταλών για το καλαίσθητο;


Προσωπικά μιλώντας, είναι αυτή η αγιάτρευτη οξεία «αλφίτιδα», όπως έλεγε κάποτε κάποιος φίλος, που με «μόλυνε» από παιδί. Είναι σαν τον έρωτα, όπου όταν έχεις κεραυνοβοληθεί αδυνατείς να δώσεις μορφή με λόγια σε αυτό που νιώθεις.

«Iός Alfa». Καμία σχέση με κορωνοϊό


Δεν έχουν σημασία οι επιδόσεις και οι αριθμοί, όσο το κατά πόσο σε εκφράζει το όχημα που οδηγείς και πόση οικειότητα και ικανοποίηση σου προσφέρει. Είναι ριζωμένο μέσα σου βαθιά και το χρειάζεσαι

Το ναρκωτικό του βενζινοκέφαλου, αρρώστια με ALFA κεφαλαίο.

Το Petrolicious, που τόσο μας αρέσει, το έχει περιγράψει τέλεια με εικόνα και ήχο για μια ακόμα φορά.


Autodelta Alfa Romeo

Photo: Petrolicious / Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει