Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας. Ό,τι πρέπει για τον άσχετο

Post date:

Author:

Category:

Μη σπεύδετε να καταδικάζετε τα πολλά ηλεκτρονικά, όπως το ”Lane Departure Warning” ή, ελληνιστί, Αλλαγή Λωρίδας. Σώζουν αυτούς, προφυλάσσουν εμάς από τις «κουλομαρίες» των δρόμων

αλλαγή λωρίδας

Και το λέω αυτό εν πλήρη νηφαλιότητα: τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ναι μεν προστατεύουν και τον άσχετο (αν και φοβάμαι πως συχνά ούτε αυτά του αρκούν) αλλά, κυρίως, βοηθούν τον καλό οδηγό


Πόσες φορές δε σου ‘χει τύχει να πηγαίνεις σβέλτα στη λωρίδα σου και εκεί που μόλις πλησιάζεις τον διπλανό σου, στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, αυτός να ξεχνιέται αρχίζοντας να πλησιάζει τη δικιά σου;

- Διαφήμιση-

Το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας  θα του ”τρίξει” λίγο παραπάνω το τιμόνι. Σε κάποια νέα μοντέλα θα εκπέμψει και ηχητικό σήμα. Κάτι θα στείλει ως μήνυμα στον ανυποψίαστο που βγαίνει ως χάρος παγανιά.

Το χειρότερο; Να πλησιάζεις κανονικά, να ‘χεις αριστερά διάζωμα, μην έχοντας χώρο για πιθανό ελιγμό και ο άλλος να συνεχίσει να μπαίνει στη λωρίδα σου. Ο τρόμος ο ίδιος.

Προσθέστε και στην εξίσωση τη μάστιγα της ομιλίας στο κινητό ή ακόμα χειρότερα του texting και έχετε το αιτιολογικό υπόβαθρο (sic) για τέτοιου είδους ηλεκτρονικά.

Η petrolhead κοινότητα συχνά σπεύδει να καταδικάσει κάθε τι «προφυλακτικό» μεσολαβεί μεταξύ του «σεξ» της οδήγησης και του τελικού προϊόντος αλλά για σταθείτε.

Όλη αυτή η πανσπερμία ηλεκτρονικών, βάλτε μέσα και αυτά που δεν τσουλάει το αυτοκίνητο προς τα πίσω όταν ξεκινάς σε ανηφόρα (hill assist) ή το άλλο που σου φωνάζει όταν πλησιάζεις τον προπορευόμενο, είναι, ουσιαστικά, η πανηγυρική αποδοχή τού πόσοι άσχετοι οδηγοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Συμφωνούμε;

Ναι, είναι μια γρήγορη σκέψη ημέρας, καθώς άρτι αφιχθείς εκ της παραλιακής όπου ηλικιωμένος κύριος με λευκό Insignia έμπαινε ανυποψίαστα στο ζωτικό μου χώρο με ελάχιστο περιθώριο διαφυγής. 

Η συνταγή για υπέργηρους, άσχετους ή απλά απρόσεκτους είναι αυτή: ναι, κι άλλα, κι άλλα ηλεκτρονικά. Aρκεί να απενεργοποιούνται στα αυτοκίνητα που μας αρέσουν.


Νταλίκα της χρονιάς 1821

Photo: Flickr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει