Το χειρότερό μου: Daewoo Lanos

Post date:

Author:

Category:

bad cars

 

To χειρότερό μου” είναι μια στήλη, ενίοτε περισσότερο γενναία απ΄όσο συμφέρει, στο 4Drivers. Oι contributors γράφουν ποιο θεωρούν το χειρότερο αυτοκίνητο που έχουν οδηγήσει. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Κύριε Κελλή, έχετε το λόγο

Είμαι στο φανάρι και περιμένω. 

Ο ρυθμικός ήχος του δεξί φλας προδίδει την μετέπειτα πορεία μου. 

Κρατώ το τιμόνι μιας Αlfa GΤ και προσπαθώ να καταλάβω γιατί αυτοί που την κατασκεύασαν δεν έκαναν τα πάντα για να βάλουν την κίνηση στους πίσω, σωστούς, τροχούς. Στρίβω και το βλέπω. Ο συντάκτης δίπλα μου θα πάρει την Alfa και εγώ Αυτό…

Η ξεπλυμένη από άποψη, μεταλλική, μώβ απόχρωση δεν θα ταίριαζε ούτε σε custom Murcielago SV υπαρχηγού της Γιάκουζα. Εδώ, στο Chevrolet Lanos, ‘’μυρίζει’’ ευτέλεια. 

Όμως ο χρυσός σταυρός στο θυρεό, αντανακλαστικά έστω,  λειτουργεί κάπως θετικά. Κυρίως, λόγω Hollywood. Daewoo Lanos, λοιπόν. Λάθος. Διόρθωση: Chevrolet Lanos. Οπότε και αρχίζεις να απορείς με την ευστροφία του marketing: ‘’Θα του αλλάξουμε όνομα και σήματα και θα ξεπουλήσει!’’

Το κοιτάω λίγο ακόμη και ανοίγω την πόρτα. Το οπτικό πεδίο γεμίζει με υλικά κατασκευής τάπερ. Τα καθίσματα συμπληρώνουν με ανάλογο τρόπο το ύφος, έχοντας ένα χρωματικό μοτίβο με σχέδια που αρμόζουν σε συσκευασία Πολωνικής γκοφρέτας. 

Εστιάζω και πάλι στο χρυσό σταυρό στο κέντρο του τιμονιού μπας και πειστώ. Ύστερα στρίβω το κλειδί και όλα γίνονται χειρότερα.

Η σύγκριση με την Alfa που οδηγούσα νωρίτερα είναι ισοπεδωτική. 

Πίσω από το τιμόνι της Ιταλίδας ήταν σαν να πήγαινα πρώτο ραντεβού με το κορίτσι που μου άρεσε, ένα ρομαντικό πρωινό στην Χιροσίμα αρχές Αυγούστου του 1945.  Η μετάβαση στο κορεατικό τετράτροχο απλά συμβολίζει την ρίψη του “Little Boy” λίγο πριν την φιλήσω.

O υπεύθυνος δοκιμών αυτού του μοντέλου θα πρέπει να είχε κάποιο είδος νευρολογικής διαταραχής αισθητήριων οργάνων. Το τιμόνι παρέχει απλά μηδενική πληροφόρηση. Μηδενική! 

Ενώ κάθε φορά που αλλάζω ταχύτητες, νιώθω σαν ατάλαντος αριβίστας που ψάχνει την τύχη του σε reality μαγειρικής την ώρα που ανακατεύει γελειωδώς την crème Anglaise.

Φτάνω στο γραφείο και δοκιμάζω να το “στρίψω”. Σταματάω δεξιά μετά τις δύο πρώτες στροφές και τακτοποιώ τον πυροσβεστήρα που έσπασε η βάση του και κοπάναγε δεξιά αριστερά στο port baggage. 

Μετά, συνειδητοποιώ πόσο γενναίος ήμουν ή αφελής ή ανόητος ή και τα δύο τελευταία μαζί. Κλείνω την τρίτη πόρτα και το κοιτάω λίγο ακόμη. Αναρρωτιέμαι για λίγο αν θα το πρότεινα σε κάποιον. 

Αποφασίζω πως θα έλαμπε μόνο σε πεδίο βολής αεροσκαφών A-10. 

Το κλειδώνω και συνεχίζω την υπόλοιπη διαδρομή με τα πόδια.”

Photo: 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει