Αυτοκινητική μονογαμία: γερνώντας μαζί του

Post date:

Author:

Category:

Πώς είναι να μένεις με το ίδιο αυτοκίνητο για δεκαετίες; Οδηγοί ερωτευμένοι με τον πρώτο τους έρωτα, όπως τους ανακάλυψε ο φωτογράφος Matteo Ferrari

 

Σεβασμός σε όλους εκείνους που βλέπουν το αυτοκίνητό τους να μεγαλώνει μαζί τους.

 

Σκεφτείτε. Τι μπορεί να σημαίνει το ότι έχω μιας κάποιας ηλικίας αυτοκίνητο; 

 

Ένα. Αντιστέκομαι στην αναλωσιμότητά του.

Δύο. Του δίνω προστιθέμενη αξία.

Τρία. Δεν με παρασύρει εύκολα το ρεύμα (ρέμα;) του καταναλωτισμού.

Τέσσερα. Αμφισβητώ τη βασική αρχή της «προσχεδιασμένης απαρχαίωσης» (Alfred Sloan), όπου υπαγορεύει στις βιομηχανίες ακόμα και την ετήσια αλλαγή μοντέλου στα αυτοκίνητα, με το πρόσχημα της ακατάπαυστης «βελτίωσης» του προϊόντος και της υποβάθμισης των προτιμήσεων του καταναλωτή.

 

Ας θυμόμαστε, όμως, ότι βελτίωση σε έναν τομέα, ενδεχομένως να επιφέρει υποβάθμιση σε ένα άλλον. Βλέπω το αυτοκίνητό μου ως αντικείμενο και όχι ως εμπόρευμα.

 

Θεωρώ σημαντικό το ίδιο το αυτοκίνητό μου και όχι την αγωνία να αποκτήσω αυτοκίνητο. Από τη δική μου πλευρά, δεν με κυριεύουν οι ενοχές -θα αντέξω;- για το έτος κατασκευής των δικών μου (BMW E46, Coupe μοντ. 2000 και Saab 9-3 μοντ. 2007) και προσμένω σε μια πιο προχωρημένη ηλικία τους.

Photo: Μatteo Ferrari

 

 

 

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει