Αυτοκινητική μονογαμία. Γερνώντας μαζί του

Post date:

Author:

Category:

Πώς είναι να βρίσκεσαι σε μονογαμία με το ίδιο αυτοκίνητο για δεκαετίες; Οδηγοί ερωτευμένοι με αυτό που είχαν νέοι. Σεβασμός

Αυτοκινητική μονοπγαμία

Σεβασμός σε όλους εκείνους που βλέπουν το αυτοκίνητό τους να μεγαλώνει μαζί τους. Να μιας άλλης μορφής μονογαμία


Σκεφτείτε. Τι μπορεί να σημαίνει το ότι έχω μιας κάποιας ηλικίας αυτοκίνητο; Ένα. Αντιστέκομαι στην αναλωσιμότητά του. Δύο. Του δίνω προστιθέμενη αξία. Τρία. Δεν με παρασύρει εύκολα το ρεύμα (ρέμα;) του καταναλωτισμού

Και ένα τέταρτο και τελευταίο: Αμφισβητώ τη βασική αρχή της «προσχεδιασμένης απαρχαίωσης» (Alfred Sloan), όπου υπαγορεύει στις βιομηχανίες ακόμα και την ετήσια αλλαγή μοντέλου στα αυτοκίνητα, με το πρόσχημα της ακατάπαυστης «βελτίωσης» του προϊόντος και της υποβάθμισης των προτιμήσεων του καταναλωτή.


Γερνώντας με το αυτοκίνητο
Fiat πριν μετά
Alfa Romeo Veloce πριν μετά

Ας θυμόμαστε, όμως, ότι βελτίωση σε έναν τομέα, ενδεχομένως να επιφέρει υποβάθμιση σε ένα άλλον. Βλέπω το αυτοκίνητό μου ως αντικείμενο και όχι ως εμπόρευμα.

Θεωρώ σημαντικό το ίδιο το αυτοκίνητό μου και όχι την αγωνία να αποκτήσω αυτοκίνητο. Από τη δική μου πλευρά, δεν με κυριεύουν οι ενοχές. Θα αντέξω; Το έτος κατασκευής των δικών μου δεν είναι τόσο παλιό ώστε να θεωρείται κλασικό(BMW E46, Coupe μοντ. 2000 και Saab 9-3 μοντ. 2007) αλλά προσμένω σε μια πιο προχωρημένη ηλικία τους. Ίσως να γεράσω και εγώ μαζί τους. Η δική μου μονογαμία.


Photo: Μatteo Ferrari

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει