Η γυναίκα του petrolhead

Post date:

Author:

Category:

Ο τυπικός ανθρωπότυπος που συνοδεύει το δεξί κάθισμα. Ένα μη φαλλοκρατικό κείμενο για το πώς δεν την ενδιαφέρουν οι βαθύτερες ανάγκες μας

Σχεδίασες την ιδανική διαδρομή, έβγαλες το αγαπημένο σου αυτοκίνητο απ΄το γκαράζ, τσέκαρες την πίεση στα ελαστικά, φούλαρες αγωνιστική βενζίνη.

Έκανες ό,τι χρειαζόταν τελοσπάντων, βρε αδερφέ. Είσαι ο έχων το κλειδί. Είσαι ετοιμος να οδηγήσεις, να απολαύσεις τη βόλτα με τον δικό σου τρόπο, με το δικό σου αυτοκίνητο. Από το »ταπεινό» Rallye μέχρι το πολυκύλινδρο τέρας σου. Δεν μας απασχολεί το pedigree.  

Αλλά όοοοοοχι. Ξέχασες κάτι! Έχεις και συνοδηγό. Με λόγο. Με άποψη. Με δικαιώματα. 

Τι έχεις να ακούσεις και να πάθεις: πρώτα απ` όλα κριτική για το ρυθμό που ακολουθείς και τις οδηγικές σου ικανότητες. “Elementary, dear Watson“.

»ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ!», ακούγεται η φωνή από το δεξί, σε ντεσιμπέλ απογείωσης Concorde, τουλάχιστον.»Θα μας σκοτώσεις! Αγώνα κάνουμε; Κόψε, παιδιιιί μου!»

Kάτι πας να ψελλίσεις. Ακολουθεί λογίδριο αποτελεσματικότερο κι από ESP.

Θα »κόψεις», θέλεις δεν θέλεις. Σαν να ‘μεινες με έναν κύλινδρο. 

Μάταια το μίγμα των υδρογονανθράκων που έχεις στο ντεπόζιτο θα περιμένει τρελές μοίρες αβάνς και ηρωικά στροφαρίσματα. Την άλλη φορά

Κεφάλαιο δεύτερο. Μουσική. Πάριο. Ναι.Θέλεις να ακούσεις Πάριο. Κακό είναι; Ή AC/DC. Ή ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Να ηρεμήσεις. Να «ταξιδέψεις». Ό,τι…

Ιδανικός χώρος το αυτοκίνητο να απολαύσεις τα ακούσματά σου. 

Φόρτωσες τα flac σου στο στικάκι, έβαλες τα Bose, τα Bang&Olufsen, έστω, τον τετρακάναλο ενισχυτή απ’ το Μπουρνάζι και πάτησες το ΟΝ. Και περίμενες τις πρώτες νότες σαν πεταλούδες να φτερουγίσουν στα ταλαίπωρα αυτιά σου… Επί ματαίω. 

Τι το πέρασες εδώ; »Πάλι αυτές τις παλιατζούρες θα ακούσουμε; Κοτόπουλα θα φτάσουμε! Δεν σ΄αντέχω πια.»

Άμεσο radio tuning. Θα ακούσεις -με το έτσι θέλω και γουστάρω- Βανδή, Stan, Onirama, Lady Gaga και όλα αυτά τα εφιαλτικά που δεν θα άκουγες αν ήσουν μόνος. Που δεν είσαι. Silence imbecile.

Κεφάλαιο τρίτο. Κλιματισμός ή και παράθυρο ανοιχτό.Οι συνδυασμοί είναι πολλοί. Σαν το »παίξε στοίχημα». Μόνο που κανένας δεν κερδίζει στην περίπτωση σου

Λυπάμαι.Ο συνοδηγός μπορεί: να ζεσταίνεται, να κρυώνει, να ζαλίζεται, να κρυώνει το κεφάλι αλλα να ζεσταίνονται τα πόδια, να τον ενοχλεί ο αέρας,

να τον ενοχλεί ο αεροδυναμικός θόρυβος να απολαύσει τον Stan (μα Stan. Ήμαρτον…). Εντάξει, εσύ παραδίνεσαι και ο εφευρέτης του τετραζώνικου κλιματισμού κάπου στο Τόκιο κάνει χαρακίρι. Fail.

Δεν θα συνεχίσω. Αγχώθηκα. Θα πω μόνο ότι αν προσθέσεις συνεπιβάτες, τα ανωτέρω υπόκεινται σε αύξουσα εκθετική κλίμακα. 

Συστήνονται καλές, μοναχικές βόλτες.

ΥΓ Μια από τις χιλιάδες παραλλαγές φωνασκούσης συνοδηγού είναι η κυρία του κυρίου Augusto Farfus, επίσημου οδηγού της BMW. Απολαυστική και σπαστική ταυτοχρόνως.

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Στέφανος Νταντάμης
Στέφανος Νταντάμης
Ζει και οδηγεί στην Καρδίτσα - με ό,τι σημαίνει αυτό. Παλαιότερα του άρεσε η γρήγορη οδήγηση. Τώρα του αρέσει η μυαλωμένη οδήγηση. Δεν του αρέσουν τα ηλεκτρικά πατίνια διπλής.

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της