Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Post date:

Author:

Category:

Δεν είναι πλάκα, είναι αλήθεια. Η απαγορευμένη διαφήμιση του ηλεκτρικού VW Golf εμφανίζει μία μητέρα να φροντίζει το μωρό της. Επαναλαμβάνουμε: μία μητέρα εμφανίζεται να φροντίζει το μωρό της. Συνέβη στη Μ. Βρετανία

Απαγορευμένη διαφήμιση του Golf

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές


Κακώς όρισες στην εποχή του φασισμού της μειοψηφίας. Όσο μικρή ή άρρωστη κι αν είναι αυτή περί αυτής πρόκειται

Δεν χρειάζεται να ΄χεις διαβάσει το Μεγαλώνοντας Μέσα Στην Ελληνική Οικογένεια , του κορυφαίου Έλληνα ψυχίατρου, Ματθαίου Γιωσαφάτ. Για την ιστορία, εξηγεί πώς η ζωή μας καθορίζεται θεμελιακά από έναν και μόνο παράγοντα. Στο σε τι είδους μάνα θα πέσεις. Δεν έχει να κάνει με Ελλάδα. Ισχύει παγκόσμια. Για όποια μήτρα γεννά.

Δεν χρειάζεται, επίσης, να είσαι συνταγματικά συντονισμένος για να μην καταπιέζεις μειονότητες ή τον όποιο τρόπο θέλει να ζει ο οποιοσδήποτε στον πλανήτη. Αυτονόητα δεδομένα του 21ου αιώνα στο δυτικό κόσμο.

Χρειάζεται μόνο να αναρωτηθείς. Πόσο τερματισμένη είναι η άκρατη πολιτική ορθότητα της εποχής; Πόσο μπορεί να ανατρέπεται η βασική ύλη του είδους; Άνθρωπε, αυτό που διαβάζω έχει να κάνει με τη μάνα σου. Το Golf είναι ένα απλό παράδειγμα.

Ερώτηση: Πόσες καταγγελίες αρκούν;

Απάντηση: Μόλις τρεις. Τόσες έλαβε η υπηρεσία ASA της Μ. Βρετανίας για να δει το σποτ, να ζυγίσει το ζήτημα και να αποφασίσει την απαγόρευσή του. Ναι, συνεχίζετε να διαβάζετε σωστά. Η απαγορευμένη διαφήμιση του e-Golf δεν είναι παραμύθι. Συμβαίνει τώρα.

Μία μητέρα που φροντίζει το μωρό της, το ταΐζει (φαντάσου και να το θήλαζε σε εξωτερικό χώρο), να κάθεται στο παγκάκι μαζί του. Αυτό, δηλαδή, που συνέβη σε όλη την ανθρωπότητα από κάποια μητέρα.

Ερώτηση: Ποια είναι η κατηγορία;

Απάντηση: Η «διαιώνιση στερεοτύπων φύλου». Τι δεν κατάλαβες; Ζούμε στην εποχή της πλήρους αποκαθήλωσης των πάντων.

Σε μία εποχή όπου οι γυναίκες βρίσκονται σε όλες τις θέσεις εξουσίας. Με δικαιώματα στο σώμα τους, στο σεξ, στην ελεύθερη οικονομία, στην επιλογή τους να κάνουν και να αγαπήσουν ένα παιδί. Αλλά αρκούν τρεις φασιστικοί εκφραστές του μηδενισμού.

Η διαφήμιση για το απαγορευμένο Golf είναι άλλη μία ένδειξη πώς η αποδόμηση συντελείται. Αυτό που θα έπρεπε να είναι η υμνολογία όλου του ανθρώπινου γένους, αυτό στο οποίο έχει στηριχτεί όλη η επιβίωση του είδους, βρίσκεται στη θέση μίας καταγρεουργίας

Οι δικαιωματιστές μίας κατ´ όνομα ελευθερίας είναι οι αυτουργοί που απέκτησαν ισχύ σε μία δήθεν φιλελεύθερη κοινωνία. Σκοπό έχει να τεμαχίζει τα δομικά συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης. Να επιβάλλει την αντίθετη φορά των ενστίκτων. Να αλλάξει εκ βάθρων την αισθητική. Να διστάζεις να πεις ότι τρελαίνεσαι. Να διστάζεις να γράψεις. Συγγνώμη κιόλας.

Δες τώρα το επόμενο σποτ: Με τον επόμενο πλανητάρχη που θα είναι άφυλος και θα ταΐζει με μπιμπερό στο παγκάκι το πεκινουά του σε ρόλο υιοθετημένου τέκνου. Και το όποιο Golf που θα περνά θα έχει ελευθέρας.

Δες το video της απαγορευμένης διαφήμισης του VW e-Golf. Κακώς όρισες στην εσχατιά.


Photo: VW

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει