Οδηγώντας στην Ελλάδα. Live your myth in Greece

Post date:

Author:

Category:

Υπάρχει ακόμα κάτι που μπορείς να χαίρεσαι σ’ αυτή τη χώρα. Εντάξει, υπάρχουν πολλά. Αλλά για όποιον τον ενδιαφέρει η οδήγηση, αυτός ο τόπος είναι ακόμα μια ευλογία

Αρκεί να βγεις λίγο παραέξω. Ακόμα και λίγα χιλιόμετρα έξω απ΄την πόλη. Μερκούρης, Ωρωπός, Σούνιο αλλά, ακόμα καλύτερα, πιο έξω. Ιτέα, Μπράλος, Χολωμόντας, Επίδαυρος, Δομοκός, Ταΰγετος και τόσες άλλες απίστευτες διαδρομές. Η χώρα είναι γεμάτη στριφτερά ασφάλτινα κοσμήματα.

ελλάδα διαδρομές

Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορείς να ζήσεις τον οδηγικό σου παράδεισο στην Ελλάδα. Προφανώς, πρώτος και καλύτερος το ανάγλυφο της χώρας.

Εδώ δεν υπάρχει η καθολική βαρεμάρα των Κάτω Χωρών ή οι χαοτικές αμερικανικές ευθείες που μπορείς να πέσεις στα ναρκωτικά απ΄τη μονοτονία.

Η Ελλάδα είναι το ζωντανό roller coaster, ανηφοριές, κατηφοριές (ναι, εξ ορισμού πιο δύσκολες οδηγικά οι δεύτερες), μικρές ευεθείες που ενώνουν το επόμενο στροφιλίκι, χωροταξία φτιαγμένη για WRC της διπλανής πόρτας.

Ο δεύτερος είναι ο ελαστικός Έλληνας »τροχαίος» που σε γενικές γραμμές είναι διαλλακτικός. Εντάξει, μπορεί να πέσεις και σε τρελό στουμπόβλαχο αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχό του σε πολλές χώρες (μη μεσογειακές) του εξωτερικού που κινδυνεύεις να βρεθείς με τα »βραχιολάκια» το Σαββατοκύριακο.

Και ο τρίτος λόγος είναι η λεγόμενη αστυφυλία, ο υδροκεφαλισμός των πέντε-έξι πόλεων που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Που, προφανώς, σε επίπεδο ανάπτυξης, διάθεσης πόρων και όλα αυτά τα οικονομοτεχνικοκονωνιολογικοπολιτικομνημονιακά ζητήματα δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Αυτή η επικατάρατη συγκέντρωσή μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα κλπ απελευθερώνει αχανείς ψιλοάδειες εκτάσεις και διαδρομές

Εδώ έχουμε χώρο και άπλα όσο ο κόσμος στριμώχνεται στων πόλεων τα στενά. Ναι, όπως έχουμε ξαναπεί με σεβασμό στις εισόδους των χωριών, συνειδητή, απόλυτα συγκεντρωμένη οδήγηση, πλήρη απουσία φιγούρας και άλλα προεφηβικά και κοιτώντας πάντα μακριά. Ο παράδεισος είναι (ακόμα) εδώ. Just drive.

Photo: 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει