Ο δικηγόρος του πισωκίνητου: το τούνελ μετάδοσης

Post date:

Author:

Category:

Mercedes-AMG SLS Black Series

Δεν είναι το τούνελ της Αττικής οδού, ούτε τα τούνελ του ψυχρού πολέμου στο Βερολίνο. Αλλά αυτό το εξόγκωμα στο κέντρο του αυτοκινήτου, σα να περνά ο προαστιακός ανάμεσα απ’ τα πόδια σου. Ή τα δικά της

Τι είναι αυτό το πράγμα που εξέχει και μας χωρίζει τον έναν από τον άλλον, αγάπη μου;

 

Ένας όγκος μέσα στη μέση του αυτοκινήτου που πρέπει μονίμως να περνάς για να κατέβεις από τη λάθος πόρτα. Μπροστά βολεύεται. Λίγο το χειρόφρενο, λίγο η κονσόλα, λίγο ο ”τεμπέλης” και, τέλος πάντων, το τούνελ μετάδοσης διασκεδάζεται.

 

Πίσω, όμως, είναι Βατερλό. Άσε που όταν κάθεται η αδελφή της γυναίκας σου ανοίγει τα πόδια δεξιά-αριστερά και μετά πρέπει εσύ να μην κοιτάς ποτέ τον καθρέφτη.

 

Ασυγχώρητο το τούνελ και στο κάτω κάτω, όταν η κίνηση είναι πίσω, να το καταλάβω. Περνά ο κεντρικός άξονας, χωρίς αυτόν η μαγεία χάνεται, άρα καλώς κάνει και υπάρχει.

 

Όμως, στο προσθιοκίνητο; Τι διάολο, δε μπορούν να περάσουν τον σωλήνα της εξάτμισης κάπως αλλιώς; Πρέπει να μπαίνει μέσα στην καμπίνα και να μας δυσκολεύει;

 

Ας τον έκαναν κάτι άλλο ή ας έβγαζαν την εξάτμιση από το πλάι. Αν και αυτό είναι κιτς. Εκτός και αν είναι πισωκίνητο -όπως το εικονιζόμενο Mercedes-AMG SLS Black Series- οπότε είναι γαμώ! 

Photo: Mercedes

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει