Ναι, πρέπει να γίνουν πίστες. OK…

Post date:

Author:

Category:

Ναι, πρέπει να γίνουν πίστες. Όμως το θέμα των παιδιών που σουζάρουν στην παραλιακή δεν είναι η απουσία πίστας. Για να τα λέμε τα πράγματα ως έχουν

OK Πρέπει να γίνουν πίστες... Nissan GT-R 4Drivers

Kάποτε, στην πιστάρα του Εστορίλ


Δε συμφωνώ ότι δε θα γίνονταν ανούσιες κόντρες της ευθείας και ό,τι άλλο κουβαλούν μαζί τους αν υπήρχαν

Ναι, πρέπει να γίνουν πίστες.

Αλλά και να γίνουν, ,θολό το τοπίο στη χώρα που έγινε Μπανανία αλλά χωρίς τις μπανάνες, θα πάρει δεκαετίες για να εκτονωθεί το πρόβλημα. Κι αυτό γιατί το θέμα των παιδιών που σουζάρουν στην παραλιακή δεν είναι η απουσία τους.

Πόσοι, δηλαδή, θα πήγαιναν στα όρια της Αττικής (ως γνωστόν, έχουμε και στα Μέγαρα) ή και έξω από αυτήν; Στις Σέρρες; Ελάχιστοι.

Και πόσοι θα πλήρωναν καύσιμα; Διόδια, εισιτήριο εισόδου και κάνα σετ λάστιχα για μερικούς γύρους; Και με μεροκάματα του τρόμου πώς να βγουν το έξοδα; Δικαιολογημένα.

Πολλά νέα παιδιά δεν έχουν φράγκα. Το καταλαβαίνω. Το αυτοκίνητο, η μηχανή, είναι μια εκτόνωση. Συμπάσχω

Η διαφωνία μου, αν μου επιτρέπετε, είναι η επίδειξη. Για το τσάμπα. Για το φιλοθέαμον κοινό. Τα παιδιά που πάνε τέζα για μερικά μέτρα θέλουν να γίνουν τοπικοί ήρωες, έστω για λίγο.

Κι αυτό το καταλαβαίνω. Ξεκινά απ’ αλλού…

Όμως, έχω την αίσθηση πως είναι τόσο, μα τόσο πασέ η ιδέα της κόντρας σε πολυσύχναστες ευθείες δρόμου. Μπροστά σε ένα άσχετο, ανακατεμένο και χαβαλεδιάρικο κοινό;

Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς πως, μετά από μερικές δεκαετίες, μετά από αναρίθμητα ατυχήματα και αρκετούς θανάτους, στο Riba’s ή όπου αλλού, τα meet up για μαζώξεις που αναμεταδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα εν είδει ραντεβού στην παραλιακή, θα ‘πρεπε, αν μη τι άλλο, να σνομπάρονται ακριβώς ως τέτοιες: ως υποκουλτούρα πολλών κυβικών. Eίτε οδηγείς παπί είτε Lambo.

Και τώρα μπορείτε να πυροβολήσετε ελεύθερα.

Photo: Nissan


Honda S2000 Σέρρες

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει