O Rossi ως οrosiμο. Χρόνια Πολλά, Μεγάλε!

Post date:

Author:

Category:

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Valentino Rossi. Ο »Vale». Ο »Γιατρός». Και για πολλούς, ο μεγαλύτερος αναβάτης που γνώρισε το σπορ των δύο τροχών. Και παρότι δεν γράφουμε για μοτοσικλέτες, γράφουμε για τον Valentino Rossi γιατί ακριβώς επιβεβαιώνει τον κανόνα ως εξαίρεση. Τεράστιος. Φαινόταν από μπόμπιρας

Σαφώς και τα στατιστικά είναι με το μέρος του. Κανείς δεν έχει κερδίσει περισσότερα καθώς είναι ο μόνος που έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα στα 125cc, 250cc, 500cc και στο Moto GP

Η επιτυχία για όσους τον γνώρισαν από κοντά, είναι χαρακτηριστικό τριών πραγμάτων. Του τεράστιου ταλέντο του. Της άμετρης αποφασιστικότητάς του. Και, για κάποιους, της επιθετικής του προσέγγισης – στοιχείο που μετρά πολύ στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο Valenetino Rossi έχει ξεφύγει από το επίπεδο του απλού αναβάτη. Έγινε σύμβολο. Κατάφερε να τον μάθουν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν ξέρουν να καβαλάνε ούτε και «παπί». Όπως εγώ.

Ο Rossi κατάφερε να μας κάνει να καθίσουμε να δούμε αγώνα Moto GP, όχι μόνο για να ανακαλύψουμε πόσο πολύ πιο ενδιαφέρον είναι σε σχέση με τη Formula 1 αλλά και για να θαυμάσουμε τη μαεστρία ενός ανθρώπου που, ακόμα και σήμερα, στα 40 του χρόνια συνεχίζει να είναι απόλυτα μάχιμος.  

Ανάμεσα στα κορίτσια που καίγονταν για να υπογράψει τα σουτιέν τους, ανάμεσα στα εκατομμύρια το χρόνο που κερδίζει από τα συμβόλαια που έχει με εταιρείες, και ανάμεσα στην παρουσία του ως ένα γνήσιο ιταλικό σύμβολο, ο Rossi είναι μια κατηγορία μόνος του.

Ευχάριστος, ανάλαφρος, με μια φυσική ικανότητα να διαχειρίζεται τα media και να διασκεδάζει. Την οδήγηση και τη ζωή του. Τόσο στο Λονδίνο όπου διαμένει, όσο και στις πίστες όλου του κόσμου.

Vale, σε ευχαριστούμε για το fun που μας προσέφερες και την ευκαιρία που μας έδωσες να δούμε με διαφορετικό μάτι κάτι που κινείται εξωπραγματικά γρήγορα με δύο τροχούς λιγότερο. Ορόσημο.

Χρόνια πολλά, Μεγάλε!

Υ.Γ. Το ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στον Valentino Rossi εξηγεί πως ο «Γιατρός» άγγιξε την τελειότητα στη σέλα. Περαστικά μας…

Photo: motorsportmagazine

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Γιάννης Κωνσταντόπουλος
Γιάννης Κωνσταντόπουλος
Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος έχει περισσότερες από δύο δεκαετίες στο χώρο των Media και του Ειδικού Τύπου (Car Magazine, Top Gear, Esquire, Porsche Magazine, Eurobanker κ.ά.). Τα τελευταία έξι χρόνια «οδηγεί» το 4Drivers με συμμετοχή αρθρογράφων που εκτιμούν την αντικειμενική ενημέρωση, την απόλαυση της οδήγησης και τη δημιουργική ματιά. Ταυτόχρονα, εκδίδει το Best of Cars και άλλες concept εκδόσεις. Οι φήμες λένε πως με τόση κατανάλωση βενζίνης, βαρύνεται για σημαντικό μέρος της τρύπας του όζοντος. Δηλώνει ένοχος.

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της