Όταν γυρνάς να το ξανακοιτάξεις. Κάτι σημαίνει

Post date:

Author:

Category:

lamborghini-miura-ferruccio-4drivers.gr

Βγήκα από το αυτοκίνητο, κλείδωσα την πόρτα και περπάτησα προς το σπίτι. Στα δέκα μέτρα στάθηκα. Γύρισα πίσω και με το βλέμμα μου «ρούφηξα» το θέαμα. Είναι μια ρουτίνα που μόνο ρουτίνα δεν μου φαίνεται. Να γυρίζω και να ξανακοιτάω το αυτοκίνητό μου, πριν απομακρυνθώ

Ποτέ δεν απόκτησα κάτι που να μην το θέλω πολύ. Ποτέ δεν αγόρασα αυτοκίνητο μόνο για να με πηγαίνει από εδώ εκεί.

Πάντα έπρεπε και να με συναρπάζει, να με καλεί να γυρίσω να το ξαναδώ μια φορά πριν το αφήσω παρκαρισμένο.

Μερικοί δενόμαστε μ’ αυτά τα άψυχα μ’ έναν ανεξήγητο τρόπο. Δεν έχει να κάνει με το κόστος απόκτησης. Είναι κάτι πιο βαθύ, πιο αισθησιακό, πιο πρωτόγονο….

Είναι η δίψα να ανακαλύψω μια καινούργια γραμμή, μια καινούρια σκιά, μια αλλιώς φωτισμένη επιφάνεια όπως το φως πέφτει πάνω της.

Το θάμπωμα στο σημείο που ο ήλιος αντανακλάται πάνω του και σε τυφλώνει κάνοντας χρυσό ακόμα και το κόκκινο ή το πράσινο. Το δέσιμο του τροχού με το θόλο.

Η καμπύλη της οροφής που σβήνει προς τα πίσω, το σύνολο λαμαρίνας, γυαλιού, λάστιχου, αλουμινίου… Οι ελαφρά στριμμένοι τροχοί, ίσα-ίσα να φαίνεται λίγο λάστιχο. Το περίπλοκο σχήμα της ζάντας σε σχέση με την καθαρή καμπύλη του θόλου

Η πόζα μέσα στο περιβάλλον. Η αρμονία του χρώματος με τη φύση και το φως, με την άσφαλτο και τη βλάστηση. Το μέταλλο που κρυώνοντας κάνει τσικ-τσικ.

Με τις μοτοσυκλέτες μου το ίδιο. Τις κοιτάω και τις ξανακοιτάω και με τραβάνε σαν σειρήνες. Δεν μ’ αφήνουν να φύγω μακριά τους.

«Έλα, κάτσε. Πάρε μια τζούρα ακόμα, έχεις χρόνο». Ξανακοίταξα την εξάτμισή μου πώς λάμπει, τη ζεστή μηχανή μου που κάνει τον αέρα να πάλλεται εμπρός της, τη σέλλα πώς δένει με το ντεπόζιτο.

«Μη φεύγεις δεν σ’ αφήνω, μη φεύγεις…» Βάζω τα κλειδιά στην τσέπη και γυρίζω το βλέμμα αλλού. Όπως ο Οδυσσέας δέθηκε στο κατάρτι.

Για να ξεφύγω, να μη ξημεροβραδιαστώ εκεί στη μέση του δρόμου και με περάσουν για τρελό. Όμως ξέρω ότι τέτοιος είμαι. Τρελός και μαγεμένος από τα όμορφα σχηματισμένα μέταλλα.

Υ.Γ. Στη φωτό ο μεγάλος Ferruccio Lamborghini με το δημιούργημά του, την εκθαμβωτική Miura. Πόσα συναισθήματα πρέπει να έκρυβε αυτή η φωτό και πόσες φορές θα γύρισε να την ξανακοιτάξει.

Photo: Lamborghini

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Tweety
Tweety
Τα καναρίνια είναι κίτρινα by default. Όπως και η κλασική Porsche 911 την οποία οδηγεί και συμμετέχει σε track days. Και το όνομα αυτής Tweety.

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της