Το σασπένς του petrolhead στο σούπερ μάρκετ

Post date:

Author:

Category:

Στρίβοντας ”με όσα” στους διαδρόμους με τα γάλατα και τα single malt

Μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ λες και μπήκες στο pit lane. Παπούτσι υψηλής πρόσφυσης και στολή (εργασίας). Θες να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι έτοιμος να αγοράσεις το hot hatch των ονείρων σου.

- Διαφήμιση-

Κοιτάς τριγύρω στο parc ferme (των καροτσιών) και αναζητάς το καλύτερο: εκείνο με το χαμηλότερο κέντρο βάρους. Τσεκάρεις τα ζανταρισμένα λάστιχα. 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξενέρα, από το να σου κάτσει καροτσάκι με βλαμμένο λάστιχο. Είναι λες και πας να ”τοποθετήσεις” σε στροφή Hummer

Επειδή για σένα η διαφοροποίηση είναι το παν, κάνεις το αμίμητο, προσελκύεις χορηγούς βάζοντας το αυτοκόλλητο του 4Drivers, εκεί μπροστά στην αεροδυναμική περίπτερου.Tώρα, μάλιστα! Θα έχω το respect των paddock girls που γεμίζουν τα ράφια με προϊόντα και ενδεχομένως κανας πιτσιρικάς θα τραβάει το μανίκι του πατέρα του θαυμάζοντας το όχημα.

Η αυτόματη μπάρα για να ξεκινήσει το track-day σηκώνεται. Μπαίνεις στην πίστα. Θεέ μου, τόσοι άσχετοι κι εδώ; Προσπερνάς τους χασομέρηδες και αναζητάς ζεστή επιφάνεια για να ζεστάνεις το παπούτσι (αυτό, λέμε, με την υψηλή πρόσφυση). Αποφεύγεις το χώρο των ψυγείων… Αργεί να πιάσει θερμοκρασία εκεί.

Αρχίζεις να το ζεις! Τεστοστερόνη κυλά στο αίμα σου, σαν καλοζεσταμένο συνθετικό. Η κυκλική προσφορά με τις μπύρες αριστερά σου, δίνει τη δυνατότητα να χωθείς στην κυκλική πλατεία, προσέχοντας ο κώλος να μην προσπεράσει τη μούρη.

Βγαίνεις με το πλάι και αφήνεις το καροτσάκι να ξεθυμάνει μπαίνοντας δεξιά στο διάδρομο με τα γάλατα. Εννοείται πως φορά προσπαθείς να ελαττώσεις τα χιλιοστά που γλύφει το καρότσι τα τσίγκινα κουτάκια. Drifter’s paradise με φόντο τα γιαούρτια.

Νταξ… θα ”φας” κάποια μερικά κάποιες φορές. Τα λάθη σε κάνουν πιο σοφό. Αν βέβαια δίνεις χρόνο στην επεξεργασία τους. Αλλιώς, σαράντα χρόνια φούρναρης θα είσαι. Εξέλιξη μηδέν! Φούρναρης ίσον πιλότος-βετεράνος. 

Ο διάδρομος ευθύς και στο τέλος του τσεκάρεις με μερικά, ακαριαία δεξιά-αριστερά, αν το λάστιχα έχουν ζεσταθεί καλά για να κάνεις αιφνιδιαστικό επί τόπου για να προλάβεις τη χοντρή-νταλίκα που ετοιμάζεται να μπει στο διάδρομο πριν από σένα καθυστερώντας σου το lap time.

Δεν θα επιτρέψεις τέτοια αποδόμηση και το καρότσι-F1 δεν πρέπει να σε προδώσει. Προλαβαίνεις με μια μαγική κίνηση με αναφορές Villeneuve -σίνιορ. Φάτσα-κάρτα καραδοκεί η αποζημίωση των single malt σε σούπερ ντούπερ δρύινα άνω της 12ετίας βαρέλια. Eντάξει στα γάλατα, αλλά με το εθνικό προϊόν της Σκωτίας δε μας παίρνει.

Εννοείται και έχεις μάθει τη λίστα με τα ψώνια απ’ έξω και ανακατωτά για να μη χάνεις χρόνο και αποσπάται η προσοχή σου. Πας πάντα με την ίδια λίστα. Για να τσεκάρεις τους χρόνους σου. Για τα υπόλοιπα να πάει η γυναίκα. Η πειθαρχία είναι θεμέλιος λίθος ενός καλού γυρολογίου.

Φτάνεις στο check point. Tαμείο. Εδώ έχει και δυναμομέτρηση. Αντέχει το πορτοφόλι τις αυξήσεις του ΦΠΑ;

Αϊ σιχτίρ! Δεν παίρνω τίποτα… Τη βρίσκω με το καροτσάκι!

Photo/Illustration: Αντριάνα Μαραγκού

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει