Λιώνοντας με 300 km/h. Συμβαίνουν και στη Γερμανία

Post date:

Author:

Category:

porsche δυστύχημα τζαμπο

 

Η λογική λέει πως δεν αφήνεις έναν 23χρονο με μια Porsche 400 ίππων στο βρεγμένο. Θυμίζοντάς μας μια ακόμα παραλλαγή του γνωστού δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η λογική…

Η κίτρινη Cayman GT4 βρισκόταν χθες στο εθνικό δίκτυο, κοντά στη Βαϊμάρη. Δύο νέοι άνδρες ερχόντουσαν από από την πίστα του Nürburgring. Έβρεχε και πήγαιναν εξωφρενικά γρήγορα. Κάπου εκεί ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο, απογειώθηκε πάνω απ΄το προστατευτικό κιγκλίδωμα και προσγειώθηκε κάποια 50 μέτρα παρακάτω, σε ένα επαρχιακό γειτονικό δρόμο. Τα συντρίμμια της Porsche πετάχτηκαν μέχρι και 250 μέτρα παρακάτω. Το ”κολλημένο” κοντέρ λέει την αλήθεια. Κάποια +300 km/h.

 

Το σενάριο επαναλαμβάνεται και σε κεντροευρωπαϊκές version. Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικές τέτοιες σκηνές τρόμου. Όπως, επίσης, είναι όλο και περισσότερα τα νέα παιδιά, έξυπνοι και ικανοί επιχειρηματίες με αναδυόμενες start-ups που βρέθηκαν μέσα σε λίγους μήνες πάμπλουτοι και σε θέση να πάρουν ένα supercar. Ή κάτι τέτοιο.

 

Δεν είναι γνωστό το ”βιογραφικό” των δύο νέων που ήταν μέσα στη GT4 – θα μπορούσαν να ήταν και γόνοι μιας εύπορης οικογένειας. Ή και εκκολαπτόμενοι petrolheads. Το ότι ερχόντουσαν από την πίστα του Nordschleife μπορεί να υπονοεί κάτι τέτοιο. Μπορεί, όμως, να μη σημαίνει και τίποτα. Πλέον, στο Ring μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι. Σχετικοί και άσχετοι. Γνώστες και άσχετοι. Ποιος το ελέγχει;

Οι περισσότεροι της γενιάς μου ανδρωθήκαμε σταδιακά στην αυξημένη ιπποδύναμη. Σε Fiat 124, oι τυχεροί σε παλιές Alfa ή BMW, συχνά σε αυτοκίνητα 70, 80 ή 90 ίππων. Τα 400 άλογα ήρθαν κανα δυο δεκαετίες αργότερα. Και καλύτερα. Έτσι, υπήρξε μια πιο ομαλή μετάβαση στην ισχύ.

Όχι ότι αυτό είναι η μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για να συνεχίσεις να ζεις. Αλλά, ναι, εκτιμώ πως προφυλάσσει. Και, βέβαια, όσο περνούσε απ΄το χέρι μου δεν θα έδινα ένα supercar σε ένα 23χρονο. Εκτός αν ο γιος μου ήταν πρωταθλητής στα kart. Αλλά και με συγκροτημένο ψυχισμό. Πάντως, όχι άγουρο γκάζι σε νεανικά μυαλά με άγνοια κινδύνου, κάτι σαν το ένα πόδι στο γκάζι και το άλλο στον τάφο.

 

Τέλος, η είδηση λέει πως για καλή τους τύχη οι δύο νεαροί άνδρες την έβγαλαν φτηνά και μεταφέρθηκαν με σοβαρούς τραυματισμούς σε γειτονική κλινική. Θα μπορούσε να μην έβρισκαν ούτε το DNA τους. Ταυτόχρονα, και μια ένδειξη της προστασίας που παρέχει σε ακραίες συνθήκες μια Porsche. 

 

Όπως και να ΄χει, αυτές είναι οι εικόνες που σοκάρουν. Ας μείνουν, έστω για λίγο, στο μυαλό μας.

 

Photo: dpa

 

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει