Πώς θα «χτίζαμε» το νέο BMW X2 και πόσο θα πήγαινε το μαλλί;

Post date:

Author:

Category:

Tο νέο BMW X2 sDrive20i, όπως γράφαμε στη σχετική δοκιμή, είναι ένα SUV που, παρά την coupe σχεδίαση, προσφέρει πρακτικότητα και ιδιαίτερο στυλ. Διχάζει αισθητικά, πείθει υπό οδηγική πίεση. Και εκεί που αξίζει επίσης να ασχοληθεί ο εν δυνάμει αγοραστής είναι τι θα διαλέξει από την εκτεταμένη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού

Δοκιμή: BMW X2 sDrive20i

Το X2 σε αυτό το ιδιαίτερο ”Frozen Portimao Blue metallic” (κωδικός POC6R) σε ματ. Κόστος: €639,71


Το νέο BMW X2 είναι εντυπωσιακό αισθητικά, ίσως «περίεργο» πίσω και αρκετά σπορ για SUV με τα εξοπλιστικά πακέτα Μ Sport και M Sport Pro

Ένα από τα στοιχεία, ίσως το πιο κυρίαρχα αρνητικό στο αυτοκίνητο δοκιμής, είναι οι τροχοί των 20 ιντσών (κωδικός S01EU). Η κύλιση, ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες, αδικούσε το σύνολο και κατέληγε κουραστική στην ελληνική εργολαβία.

Αν «χτίζαμε» ιδανικά το νέο BMW X2, θα ήταν σίγουρα το εξοπλιστικό στοιχείο δεν θα ήταν μέσα στα «κουτάκια» προαιρετικού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα θα εξοικονομούσαμε και €554,41.

Ευχάριστος και χωρίς έξτρα χρέωση ο ωραίος και επιθετικός συνδυασμός M Αlcantara / Veganza με μπλε ραφές στις εσωτερικές επενδύσεις.

Χαμηλής χρέωσης και επιθυμητό το μεγαλύτερης χωρητικότητας ρεζερβουάρ (κωδικός S01AG) με επιπλέον κόστος €42,65.

Επίσης, παραδοσικά, τα σπορ καθίσματα της BMW δίνουν άλλον «αέρα» στο εσωτερικό τους – στοιχείο που ισχύει εδώ και δεκαετίες, ήδη από εποχές Ε36 και εντεύθεν.

Με κωδικό ( S0711) και επιπλέον κόστος €639,70 για τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, θα ήταν μέσα στις επιλογές μας.

Ωστόσο δε θα προσθέταμε τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις των καθισμάτων (κωδικός S0459) καθώς συχνά προσθέτουν βάρος αλλά και «κλέβουν» μερικά εκατοστά από το πόσο χαμηλά μπορούν να κατέβει το ύψος, ειδικά για όσους θέλουν να κάθονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σασί. Επίσης, θα γλιτώναμε τα αντίστοιχα €724,99


Δοκιμή: BMW X2 sDrive20i

To Μ Sport Package Pro

Επίσης, το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με το Μ Sport Package Pro το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πολλά στοιχεία με κωδικό ”Μ” (τιμόνι, πίσω αεροτομή, εξωτερικά στοιχεία, τα M Sport Brake σε red high-gloss) αλλά χωρίς να είναι τόσο ευδιάκριτο το εάν η Adaptive Μ ανάρτηση (κωδικός S02VF) περιλαμβάνεται στα €1.663,24 του εν λόγω πακέτου.

Δοκιμή: BMW X2 sDrive20i

Αν περιλαμβάνεται η προσαρμοζόμενη ανάρτηση στο παραπάνω ποσόν, ίσως αξίζει. Αν όχι, είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Τέλος, υπάρχει το λεγόμενο Innovation Package το οποίο περιλαμβάνει εξοπλισμό άνεσης και ευκολιών, όπως, ενδεικτικά, το πακέτο εξωτερικών καθρεπτών, τους Adaptive LED προβολείς, το Head-Up Display ή τη θήκη για την ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου. Κόστος: €2.123,82.

Αν ήταν να διαλέξουμε από τα δύο πακέτα, θα προτιμούσαμε το Innovation Package.

Δοκιμή: BMW X2 sDrive20i

Ταμείο

Το νέο BMW X2, όπως ήταν σε επίπεδο εξοπλισμού στο αυτοκίνητο δοκιμής, κατέληξε στα €57.229.

Η εισαγωγική τιμή του BMW X2 sDrive20i ξεκινά από αρκετά πιο χαμηλά, από τα €42.150, χοντρικά €15.000 φθηνότερα.

. Ανεξαρτήτως προαιρετικών επιλογών, το στοιχείο που επίσης ξεχώρισε στο νέο BMW X2 ήταν το σύστημα πλοήγησης.

Το navi του X2 απεικόνιζε ταυτόχρονα, μέσω κάμερας, την πορεία. Δεν είναι φυσικά η πρώτη εφαρμογή, το έχουν και άλλοι γερμανοί κατασκευαστές σε ακριβές εκδόσεις. Όμως είναι τόσο βολικό. Να κάνεις λάθος στο πού θα στρίψεις; No way

Info: bmw.gr / Photo: 4Drivers


BMW M5 (2025)

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει