Ποτέ. Ποτέ. Τι δεν θα έκανα ποτέ στο δικό μου αυτοκίνητο

Post date:

Author:

Category:

bmw-1-series-sand-4drivers.gr

Ο απαγορευτικός διάλογος που δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες για το τι δεν θα βάζαμε ή δεν θα κάναμε στο δικό μας αυτοκίνητο τροφοδότησε πολλά σχόλια. Μαζί, έδωσε και την αφορμή να μας στείλουν κάποιοι αναγνώστες το δικό τους «ποτέ-ποτέ-ποτέ». Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Mario-Gunter Frastas που γράφει τι θα ήταν απαγορευτικό στη δική του BMW 1 Series 

 Συγχώρεσέ με, καλή μου Dolly, όπου κι αν είσαι τώρα, πάντα θα θυμάμαι τα ατελείωτα ταξίδια που κάναμε μαζί. Όμως…

1. Ποτέ πια προσθιοκίνητο

Στην πράξη ό,τι έμαθα στο χώμα το ‘μαθα.  Όταν βλέπω χωμάτινο δρόμο το τιμόνι λες και στρίβει μόνο του προς τα εκεί.

2. Ποτέ υπέρμαχος του stance 

Όπερ σημαίνει ποτέ έξτρα χαμήλωμα, πιο σφιχτή ανάρτηση, λάστιχα χαμηλού προφίλ κλπ. Χαλάλι σε αυτόν που θα με προσπεράσει. Θα κάνω απλά στην άκρη.

3. Ποτέ δούλος τού φαίνεσθαι

Κλείνω τα μάτια κι αφήνω το feeling να με κυριεύσει, όπως κάνει ένας καλός Jedi. Δεν ενδίδω στο design. Εκεί, εκτιμώ, κατοικεί η σκοτεινή πλευρά. Αυτήν στην οποία οι πολλοί παρασύρονται. «Τι ωραίο αυτοκίνητο», σου λέει «Το είδες όμως κι από μέσα;», σκέφτομαι εγώ. Και δεν μιλώ για το «σαλόνι»
Ποτέ, λοιπόν,  επιλογή αυτοκινήτου με κριτήριο την εμφάνιση. «Μείνε συγκεντρωμένος. αγόρι μου», λέω μέσα μου. Και μένω.

4. Ποτέ «Μα έλα, πάρ’το αλλιώς»

Δώσε μου μια τίμια ποιότητα στην κατασκευή και μην μου την ανταλλάζεις με μεγάλη ιπποδύναμη. Ούτε την πολυτέλεια ζητώ. Την απεχθάνομαι το ίδιο. Ναι, κάποιες εταιρείες θα είναι πάντα φτηνιάρικες. Ποτέ, λοιπόν, «φτηνό και καλό», επειδή, και καλά, διαθέτει το μισό ιππικό του Ναπολέοντα.

5. Ποτέ το κλειδί στον…

Ο Batman φτάνει με το Batmobile και την καλή του Catwoman σε ένα ακριβό εστιατόριο. Μετά, ο Batmn ανοίγει την πόρτα, τινάζει την κάπα του βγαίνοντας και όλοι μένουν κάγκελο! 

«Ο Batman!», ψιθυρίζουν.

Τότε ο Μπάτμαν πετάε τα κλειδιά και λέει: «Πάρκαρέ το, μικρέ».
Και τότε ακριβώς είναι που εγώ πετάγομαι από τον ύπνο μου λουσμένος στον ιδρώτα! Ουφ, ένας κακός εφιάλτης ήταν!
Εξηγούμαι: δεν έχω κάτι με τους παρκαδόρους. Κι αυτοί μια δουλειά κάνουν. Αλλά ποτέ δεν δίνω τα κλειδιά μου πουθενά. Eντάξει, τα δίνω σ’ εκείνη.

6. Ποτέ στην κόντρα

Αν δούμε τον οδηγό σαν αναπόσπαστο μέρος του αυτοκινήτου, τότε
ποτέ-ποτέ-ποτέ μην προσδιορίζεις το αυτοκίνητό και τη σχέση σου με αυτό συγκρίνοντάς σε με τους άλλους.
Έτσι κι αλλιώς, με τους άλλους ή και χωρίς αυτούς, είναι πάντα το δικό σου όριο που κυνηγάς.

Photo: Mario-Gunter Frastas / 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Mario-Gunter Frastas
Mario-Gunter Frastas
How fast on the track, how slow in the mud, how far in the journey. Above all of my milling I would keep that I am Driven!

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της