Ποιο είναι το χειρότερο αυτοκίνητο που έχεις οδηγήσει;

Post date:

Author:

Category:

χειροτερα αυτοκινητα saab 9-7x

 

Σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε ποιο ήταν το παραδειγματικά χειρότερο αυτοκίνητο που ‘χουμε οδηγήσει τα τελευταία  χρόνια. Δύσκολο πράμα γιατί η λίστα είναι ατέλειωτη

- Διαφήμιση-

 Morris Marina.

 

Σχεδόν όλα τα Rover της τελευταία εικοσαετίας.

 

Το πρώτο Kia Rio – τόση ευστάθεια που μπορούσε να κάνεις παντιλίκι στην ευθεία.

 

Το δεύτερης γενιάς Hyundai Sonata, μια αρπαχτή του Giorgetto Giugiaro που είχε κάνει το design και από κάτω κρυβόταν ο ορισμός του ανυποψίαστου Κορεάτη ιατρικού επισκέπτη.

 

Όσο όμως και να το σπάμε (το κεφάλι) καταλήγουμε στο αίσχος, διαστάσεων μενίρ, που λεγόταν Saab 9-7X. Δεν θα ξεχάσουμε στη δημοσιογραφική παρουσίαση που σύσσωμοι καθόμασταν και αναρωτιόμασταν τι ογκόλιθο βλακείας εξέφραζε το δήθεν σουηδικό. Αυτή! Ναι, αυτή είναι η λέξη η σωστή. Το δήθεν.

 

Δήθεν, γιατί φυσικά και δεν ήταν φτιαγμένο στο Trollhattan. Αμερικανιά του κερατά, στο Ohio. Στο ίδιο σασί με κωδικό GMT360 έφτιαχνε η General Motors μια αρμάδα από SUV που όμως στην Αμερική πουλιόντουσαν τίμια και φτηνά. Όχι με δήθεν σουηδικές premium καταβολές. 

 

Δήθεν ξύλο τριανταφυλλιάς. Δήθεν κιβώτιο. Nαι, ήταν ένα αρχέγονο 4άρι (σωστά διαβάζεις…) που ακόμα το θυμόμαστε να σφαδάζει κατεβάζοντας χίλιες-χίλιες τις στροφές κάθε φορά που επιχειρούσες kick down. Απ’ τις λίγες φορές που οδηγώντας το γρήγορα, κάπου στην Κατερίνη, τρόμαζες με τη μετριότητά του.

 

 Και βέβαια πως να ξεχάσουμε τη μνημειώδη ατάκα στελέχους της εταιρείας που ενώ καθόμασταν αποσβολωμένοι από το ”σουηδικό” θαύμα ήρθε και είπε πως ”ό,τι και να ‘ναι το 9-7X, εσείς καλά θα γράψετε”.

 

Αλλά και τόσο δήθεν που είχε το θράσος να ζητά, αν δεν με απατά η μνήμη μας, σχεδόν €80.000. Αυτό ήταν το απαύγασμα. Διότι είναι αποδεκτό ένα καθαρά value for money αυτοκίνητο να ΄ναι απλώς μέτριο. Όχι όμως κι ένα πανάκριβο τραβεστί. Σωστά; Με τα ίδια λεφτά έπαιρνες X5, Land Cruiser και πάει λέγοντας που ήταν καταπληκτικά αυτοκίνητα στην κατηγορία.

 

Ήταν ένας πανωλεθρίαμβος, που λέει κι ο Τζούμας, του πώς μια μεγάλη ”μαμά” εταιρεία βυσσοδομεί στα παιδιά της. Οι Σουηδοί, έχοντας περιέλθει σε οικονομική δυσπραγία, είχαν εκτελέσει όλη τους την υστεροφημία με ένα μενίρ για άσχετους και ενδεχομένως ολίγον ”ψωνισμένους” οδηγούς.

 

Ήταν μια στιγμή εθνικής υποχώρησης, ένα ξεπούλημα των σκανδιναβικών ευρεσιτεχνιών και του ανήσυχο engineering. Εδώ δεν έχει R.I.P. 

 

Εσένα, ποιο είναι το χειρότερό σου; 

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει