Τα σχολεία άνοιξαν. Δώσε τη σωστή εκκίνηση

Post date:

Author:

Category:

Tι πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά που συναντάς σχολείο ή σχολικό. Είτε έχεις είτε δεν έχεις παιδί

Κόβεις ταχύτητα. Νόμος. Ακόμα και αν λέει η πινακίδα «30», πας πιο αργά. Το «30» σημαίνει «μέχρι 30». Δεν σημαίνει να πας με 30. Γιατί και αυτά ακόμα, -τα 30, πώς το λένε;- μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πολλά.

Περιμένεις υπομονετικά όταν βλέπεις σχολικό. Δεν κορνάρεις, δεν κάνεις σινιάλο με τα φώτα, σέβεσαι.

Όταν προσπερνάς κάποιο σταματημένο σχολικό ή λεωφορείο, είσαι ήδη με το πόδι απαλά πάνω στο φρένο. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπόμπιρας μπορεί να πεταχτεί από μπροστά από το σταματημένο χωρίς να έχει κοιτάξει εάν έρχεσαι.

Δεν μαρσάρεις, δεν περνάς με τέρμα το subwoofer. Εντάξει, αυτά δεν τα κάνεις ποτέ ούτως ή άλλως, εκτός εάν είσαι η ντροπή των δρόμων, δηλαδή ο κάγκουρας. Οπότε αν είσαι, δεν πρόκειται ένα άρθρο να σου αλλάξει το άκυρο μενταλιτέ σου.

Συχνά, οι οδηγοί των σχολικών πούλμαν, καλώς η κακώς, αποτελούνται από σχετικά μεγάλης ηλικίας ανθρώπους. Δείξε ανοχή σε τυχόν λαθάκια. Αλλά, ταυτόχρονα, αν δεις κάτι κραυγαλέο ή εν δυνάμει επικίνδυνο, δεν είναι ρουφιανιά να επικοινωνήσεις με το σχολείο και να αναφέρεις το περιστατικό. Κάποιοι γονείς, ίσως, θα σε ευγνωμονούν.

Δίνεις το παράδειγμα στον πιτσιρικά που πας εσύ σχολείο. Φυσικά, πάντα ζώνη, πάντα στο πίσω κάθισμα. Δεν τρέχεις άσκοπα κάνοντας χαζά. Τα παιδιά μιμούνται. Δώσε τη σωστή «εκκίνηση» στη σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα.

Photo: 4Drivers.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»