Το τέλειο αυτοκίνητο. Πώς το φαντάζεσαι;

Post date:

Author:

Category:

bmw tuning βελτίωση

 

Τα αυτοκίνητα είναι σαν τις γυναίκες. Εκεί που πίστεψες πως βρήκες την τέλεια αρχίζεις και φαντασιώνεις το swap με την επόμενη. Πρόβλημα…

Ο Θωμάς, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι καραπορωμένος χαϊφιντελίστας. Κάθε τρεις και λίγο, τσουπ, μου εμφανίζει έναν »λαμπάτο» και κάθομαι και τον ακούω να μου μιλάει για κάτι άγνωστες φίρμες απ’ την Αγγλία που δεν τις ξέρει η μάνα τους.

Το πιο κουλό που μου ‘χει πει είναι ότι έχει γνωρίσει τύπους που μένουν σε κάτι εργατικές πολυκατοικίες, αυτές τις παρλιακές με τις εξωτερικές μεταλλικές σκάλες που σιχαίνεσαι να πατήσεις, όπου μπαίνοντας μέσα συνάντησε διαμορφωμένα studios, πανάκριβα μηχανήματα, καλώδια σαν πύθωνες και ήχο που ξηλώνει τα τσιμέντα στο δυαράκι. 

Επίσης, μου βάζει και ακούω κάθε μήνα και ένα διαφορετικό σετ ηχείων. Και εγώ προσποιούμαι ότι καταλαβαίνω τη διαφορά. Τρίχες. Τις διαφορές τις ακούει μόνον αυτός.

Παρότι δεν του το ΄χω πει, πιστεύω πως είναι δυστυχισμένος. Πάσχει από το τίμημα της εξειδίκευσης. Εντοπίζει διαφορές που στο δικό μου αφτί περνάνε αβάδιστες.

Μια φορά του ‘βαλα να ακούσει από το δικό μου Pioneer και σε ένα λεπτό πετάχτηκε απ’ τον καναπέ λες και τον έκοψε το έντερο.

Ο Θωμάς υποφέρει από τη μετριότητα. Ψάχνει την τελειότητα. 

Ακόμα κι ο εξελικτικός βιολόγος Richard Lenski που εδώ και 25 χρόνια καλλιεργεί το ίδιο στέλεχος του ονομαστού κολοβακτηρίου Escherichia Coli σε 12 φλασκιά με θρεπτικό υλικό, πίστευε πως θα έφτανε σε ένα ανώτατο σημείο εξέλιξης. Το τέλειο, όμως, δεν υπάρχει.

Ο Θωμάς διακρίνει το λάθος εκεί που εγώ απολαμβάνω το Echoes των Pink Floyd ακόμα και σε τρανζίστορ. Ζει για την τελειότητα. Ονειρεύεται το απόλυτο swap. Σε καταλαβαίνω. Φίλε, συμπάσχω μαζί σου.

Βλέποντας την κεντρική φωτό κάθομαι και φαντασιώνω το απόλυτο. ΛοιπόνΤο τέλειο αυτοκίνητο κατά το 4Drivers θα ήταν το εξής.

Σχήμα: Porsche 911 GT3 (991)

Αίσθηση μπροστινού: Lotus Exige

Ήχος: Ferrari 430 Scuderia

Iσχύς: 600+

Κιβώτιο: Ferrari F12 TDF

Μετάδοση: Πίσω

Διαφορικό: Visco Lok της GKN

Φρένα: ατσάλινα εξαπίστονα. Τα κεραμικά θέλουν ζέσταμα στην Ελλάδα. 

All around χρηστικότητα: BMW M3 (F80)

Επιδόσεις παντός καιρού: Nissan GT-R

Φιλικότητα: Audi R8

Σασπένς: Porsche GT2 996

Κατανάλωση: μέχρι 18-20 lt υπό σκληρή πίεση – καλημέρα, φαντασίωση

Dealers: Τουλάχιστον δέκα στην Αττική. Αλλιώς είσαι σκλάβος του μονοπώλιου.

Τιμή: κλοπή εκκλησίας.

Πότε: Ποτέ των ποτών

Αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπρίζ: 4Drivers is not perfect

Photo: Larry Chen

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»