Τι λέει ο κόσμος για τη BMW Σειρά 2 Gran Coupe;

Post date:

Author:

Category:

Η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe έχει τέσσερις πόρτες, μπροστινή κίνηση και διχάζει με την εμφάνισή της. Κυρίως Μπροστά. Και πίσω. Ίσως και γενικώς

BMW Σειρά 2 Gran Coupe

H νέα σχεδιαστική γλώσσα των Βαυαρών διχάζει. Ή, αν κρίνει κανείς απ’ τα σχόλια στον παγκόσμιο ιστό, δεν διχάζει. Απωθεί. Αυτή είναι η εισαγωγή ενός νέου, μάλλον αιρετικού αυτοκινήτου αλλά και το τι λέει πολύς κόσμος βλέποντας τις φωτογραφίες και το επίσημο βίντεο


Η BMW Σειρά 2 Gran Coupe, όπως λέει η εταιρεία, «σηματοδοτεί τον ερχομό της ήδη επιτυχημένης τετράθυρης coupe αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας για πρώτη φορά στην πολυτελή compact κατηγορία»

Η BMW Σειρά 2 Gran Coupe, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της BMW, «αποτελεί μία πιο εξατομικευμένη πρόταση που θα ενθουσιάσει τους θιασώτες της υψηλής και τολμηρής αισθητικής. Υποστηρίζεται από καινοτόμες τεχνολογίες ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας, και υπόσχεται άριστη καθημερινή χρηστικότητα και απαράμιλλες δυναμικές επιδόσεις BMW.


Τα σχόλια στο ίντερνετ

Όσοι θυμούνται τον Chris Bangle, τον Επικεφαλής Σχεδιασμού της BMW της περασμένης δεκαετία, μάλλον θα τον αναπολήσουν. Εκείνα τα χρόνια, της επαναστατικής αλλά άσχημης 7 Series ή της επιτυχημένα αειθαλούς Z4, ήταν καθοριστικά για τη σχεδιαστική γλώσσα της BMW.

Τότε ο Bangle είχε καταφέρει να διχάσει τους ένθερμους θιασώτες της BMW. Ήταν η πρώτη φορά που το «Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης» έχανε ένα μέρος της αθλητικής του φόρμας. Η BMW άλλαζε και ο Bangle γινόταν η πιο αντιπαθής φιγούρα στα fora των BMWδόφιλων.

Κάποιοι λένε πως ο Bangle «ήταν μια χαρά περίπτωση μπροστά στη σχεδίαση πολλών νέων BMW».

Το τι γράφεται στο επίσημο κανάλι της BMW στο YouTube είναι ενδεικτικό της πόλωσης που δημιουργεί η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe. Φυσικά πολλοί την παραπέμπουν, ειδικά το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με το Hyundai i30 N Fastback.

Κάποιοι λένε για «ένα ακόμα απογοητευτικό σχεδιασμό», άλλοι αποχαιρετούν τη φίρμα λέγοντας «καληνύχτα BMW, χαρήκαμε για τη γνωριμία», άλλοι τη χαρακτηρίζουν «χυδαία» ενώ δεν λείπουν και οι σαρκαστικές ατάκες τύπου «RIP BMW, 2019»

Ανάλογα σχόλια υπάρχουν και στις σελίδες τύπου Pistonheads, Evo και γενικώς.

Πολλοί, επίσης, σχολιάζουν αρνητικά τους πρωταγωνιστές του επίσημου βίντεο της BMW Σειράς 2 Gran Coupe. Ακριβέστερα, τη σημειολογία που εκφράζουν. Δείτε το.


Η νέα σχεδιαστική κατεύθυνση

Η BMW αλλάζει. Τουλάχιστον σχεδιαστικά. Μάλλον και πέραν αυτού.

Και φαίνεται πως απευθύνεται σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά με όσο γίνεται περισσότερα niche μοντέλα που δεν την απασχολεί και τόσο το αν θα αρέσουν στους παραδοσιακούς αγοραστές της.

Είναι δεδομένο πως υπάρχει overstyling. Κυρίως στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος αρκετών μοντέλων. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη, η BMW Σειρά 2 Gran Coupe παραπέμπει σε αισθητική άλλων ηπείρων. Πιο οριεντάλ

Μέχρι τότε παραμένουμε ερωτευμένοι με το Μ2. Ή και το «απλό», κομψό, αθλητικό 2 Series. Δύο πόρτες λιγότερες, μετάδοση στον πίσω άξονα και χωρίς Gran Coupe.


BMW M2 δοκιμή

Photo: BMW

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει