Το νέο πρόσωπο της BMW 4 Series Coupé. Και επισήμως x-large

Post date:

Author:

Category:

Οι προσευχές δεν εικακούστηκαν. Τελικά η νέα BMW 4 Series Coupé θα έχει τα -bigger than life- βράγχια στη μάσκα. Θα το συνηθίσουμε κι αυτό. Ή μήπως όχι;

BMW Βράγχια 4 Series Coupe

Φωτισμένη τόσο-όσο η νέα BMW 4 Series Coupé. Όσο χρειάζεται για να δεις τη single frame υπερβολή. Με την πινακίδα να χαλάει ακόμα περισσότερο το νέο πρόσωπο; Νομίζω


Όχι και τόσο πολύ καιρό πριν, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, οι BMW είχαν αυτό που λέω «αθλητική» σημειολογία. Δε χρειαζόταν να ήταν κάποια με τον κωδικό του M division. Και μια απλή κουπέ ήταν μια χαρά. Την έκανε τη δουλειά

Οι BMW, σε αντίθεση τουλάχιστον με τους αντιπάλους της γερμανικής τριάδας (βλ.Mercedes-Benz και Audi), έδειχναν πως ήταν σχεδιασμένες για όσους τους ενδιέφερε ο ντελικάτος, ανάλαφρος αλλά καταφανώς σπορ χαρακτήρας.

Ακόμα και μία παλιά 7 Series -ένα μεγάλο αυτοκίνητο, εξ ορισμού για ώριμο ηλικιακά κοινό- δεν έδειχνε συνταξιοδοτική. Δεν έδειχνε vulgaire. Δεν επιβαλλόταν στο χώρο. Ανέπνεε μαζί του. Το ίδιο στοιχείο είχαν οι περισσότερες BMW των τελευταίων δεκαετιών.

Πόσο μεγάλο είναι το μεγάλο;

Τώρα είναι επίσημο, λοιπόν.Η νέα εμφάνιση της Σειράς 4 έχει τελικά αυτό που πολλοί φοβόντουσαν. Τις γιγαντιαίες γρίλλιες στη μάσκα. Τα γνωστά «νεφρά» έγιναν x-large.

Όχι ότι δεν το περιμέναμε. Η τάση στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της BMW φαινόταν ήδη απ´τη Σειρά 7. Και οι φωτογραφίες της Σειράς 4 που διέρρεαν στο διαδίκτυο δεν άφηναν και πολλές αμφιβολίες.


Πώς θα φαίνεται από κοντά η BMW 4 Series Coupé; Σύμφωνοι, μένει να φανεί για να κλείσει το δίλημμα. Και είναι βέβαιο πως όλα συνηθίζονται στο τέλος. Αν και το ερώτημα θα μπορούσε να είναι: και γιατί πρέπει να συνηθίζονται; Ένα αυτοκίνητο πρέπει να σου αρέσει ενστικτωδώς. Γιατί να το συνηθίσεις;


Κι αν η νέα γραμμή της BMW δείχνει macho, επιθετική (ή βάλτε όποιο επίθετο θέλετε εσείς) ως Μ4 ή με το πακέτο Μ, άντε ας το καταπιείς. Το θέμα είναι το πώς θα φαίνονται τα τεράστια βράγχια σε μια απλή 4άρα. Εκεί σε θέλω.

Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Σύμφωνοι.

Αλλά κάπου μέσα μου, ως φίλος (αλλά και πολλές φορές ιδιοκτήτης διάφορων BMW) κάτι μου επιβεβαιώθηκε σήμερα. Είναι η απώλεια του αθλητικού ύφους.

Και, σε αντιδιαστολή, η υιοθέτηση του vulgaire. Μπορεί και του ανφάς κάστορα.


BMw M2 Competition

Photo: bmw hellas

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει