Μπροστά μοτέρ, πίσω κίνηση, προσιτή τιμή. Ποιο θα διάλεγες;

Post date:

Author:

Category:

mazda-mx5-124-spider-toyota-gt-86

Η κλασική συνταγή που συχνά λείπει. Η διάταξη με τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά, πίσω τη μετάδοση και, τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, χαμηλό κόστος

Σε ανάλογα διλήμματα φαίνεται πως οι Ιάπωνες έχουν τα τελευταία χρόνια τις περισσότερες επιλογές. Μιλώντας πάντα για οδηγοκεντρικές προτάσεις.

Αυτοκίνητα όπως το Toyota GT 86, το Mazda MX-5 και η ιταλική παραλλαγή του που ακούει στο όνομα Abarth 124 Spider, είναι τρεις από τις πιο πρόσφατες προτάσεις.

mazda-mx5-124-spider-toyota-gt-86 

mazda-mx5-124-spider-toyota-gt-86

Όμορφη, κλασική φόρμα. Σε roadster ή σε «κλειστό». Μαθήματα προσιτού RWD σε ιαπωνική εκδοχή

Πραγματικά σχολεία οδήγησης, με παιχνιδιάρικη συμμετοχική διάθεση τού πίσω άξονα και, συνήθως, επίσης κλασικό χειροκίνητο κιβώτιο (το αυτόματο του GT86 υπολείπεται αισθητά του συνόλου).

Μαθαίνεις να οδηγείς, να «τοποθετείς», να ελέγχεις. Σύμφωνοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα αντίστοιχης ιπποδύναμης καλοστημένο εμπροσθιοκίνητο, συχνά, είναι πιο γρήγορο, ακόμη και σε δρόμους με καμπές.

Δύσκολα όμως εξελίσσεσαι τόσο ως οδηγός με ένα FWD.  Λοιπόν, πoιο θα διάλεγες; 

Photo: evo.co.uk

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει