Τραμπ ή Μπάιντεν; Τι ψηφίζουν οι Αμερικανοί ανάλογα με το τι οδηγούν;

Post date:

Author:

Category:

Μία ημέρα πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, μία νέα έρευνα αποτυπώνει τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και υποφηφίου. Read more

Πες μου τι οδηγείς να σου πω τι ψηφίζεις. Το δίλημμα «Τραμπ ή Μπάιντεν» έχει να κάνει (και) με τις οδηγικές προτιμήσεις των αμερικανών ψηφοφόρων


Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία ερευνών Strategic Vision, φαίνεται να υπάρχει μια ιδιότυπη σχέση ανάμεσα στις προτιμήσεις των αμερικανών ψηφοφόρων και των αυτοκινήτων που οδηγούν

Η έρευνα προήλθε από ένα δείγμα 46,000 αμερικανών πολιτών και έγινε σε συνεργασία με τους Forbes.

Συγκεκριμένα, διαίρεσε την αγορά αυτοκινήτου σε 23 κατηγορίες, με περισσότερα από 250 μοντέλα και συνολικά 11 πολιτικές προτιμήσεις.

Από το κλασικό ντιμπέιτ «Τραμπ ή Μπάιντεν» μέχρι τους Ανεξάρτητους, τους Λίμπεραλς/Προοδευτικούς και τους Ανένταχτους, δηλαδή τα πάντα-αμερικανικά-όλα.

Για παράδειγμα, λοιπόν, πολλοί ιδιοκτήτες Audi, BMW, Volvo, Honda και Subaru τείνουν να ψηφίσουν Μπάϊντεν ενώ οι ιδιοκτήτες μεγάλων SUV, Land Rover, Lecus, Lincoln, Mercedes προτιμούν Τραμπ

Επίσης προέκυψε πως οι Δημοκρατικοί οδηγούν συχνά υβριδικά σεντάν ή EV (αμιγώς ηλεκτρικά) ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι «προτιμούν πολυτελή, σπορ ή οικογενειακά αυτοκίνητα».

Αντίστοιχα, οι ιδιοκτήτες των Chrysler, Jeep, Kia φαίνεται να είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στους δύο υποψηφίους. 

Από την έρευνα προκύπτουν και άλλες λεπτομέρειες, όπως ότι οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι τείνουν να μην αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα καθώς προέρχονται από πιο νεανικό κοινό και είναι πιθανότερο να επιλέγουν μεταχειρισμένα, φτηνότερα.

Το ίδιο κοινό συχνά προτιμά τις δημόσιες συγκοινωνίες ή το λεγόμενο car pooling, το να μοιράζονται, δηλαδή, περισσότεροι χρήστες ένα αυτοκίνητο, κατόπιν συννενόησης για τα καθημερινά πήγαινε-έλα στις αμερικανικές μητροπόλεις.


Αμερική Audi Γιάννης Ιωάννου

Οι Ρεπουμπλικάνοι συνήθως κατέχουν το αυτοκίνητό τους από τρία έως έξι χρόνια ενώ οι Δημοκρατικοί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ενημερωτικά ο μέσος όρος ηλικίας αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους αμερικανικούς δρόμους είναι σχεδόν 12 ετών, σύμφωνα με άλλη έρευνα που έλαβε χώρα φέτος το καλοκαίρι

Όσον δε αφορά τις προτιμήσεις τους στο τι ζητούν απ΄το αυτοκινητό τους, οι υποστηρικτές του Μπάιντεν απάντησαν πως θέλουν να είναι «φιλικό στο περιβάλλον, οικονομικό και κουλ».

Και οι θιασώτες του Τραμπ ότι θέλουν να είναι «δυνατό και με πρεστίζ». Οι δε Ανεξάρτητοι που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι προτιμούν να είναι «λειτουργικό και αξιόπιστο».


Αυτές είναι συνοπτικά οι κατηγορίες αυτοκινήτων βάσει των οποίων πραγματοποιήθηε η έρευνα της Strategic Vision


Υπάρχει πολύ «ψωμί» αν θέλει κάποιος να δει αναλυτικά τις προτιμήσεις των αμερικανών ψηφοφόρων.

Αν μάλιστα το δει κανείς ακόμα πιο αναλυτικά, σε επίπεδο συγκεκριμένων μοντέλων, οι κορυφαίες επιλογές έχουν ως εξής:

▪ Top 10 Δημοκρατικών ψηφοφόρων

1.Honda Civic Sedan

2.Honda Accord Sedan

3.Subaru Forester

4.Jeep Compass

5.Honda HR-V

6.Nissan Sentra

7.Nissan Altima Sedan

8.Volkswagen Tiguan

9.Subaru Crosstrek

10.Tesla Model 3

▪ Top 10 Δημοκρατικών ψηφοφόρων

1.Ram 2500/3500

2.Ford F-150

3.GMC Sierra 1500

4.Chevrolet Silverado 1500

5.Ram 1500

6.Ford Explorer

7.Ford F-250/350

8.Toyota Tundra

9.GMC Sierra 2500/3500

10.Chevrolet Silverado 2500/3500


GMC Syclone δοκιμή

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει