Ξεκινούν οι virtual αγώνες αντί των πραγματικών. WTF

Post date:

Author:

Category:

Ο κορωνοϊός αλλάζει ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα. Ακόμα και το ίδιο το motorsport καθώς ξεκινούν οι virtual αγώνες αντί των πραγματικών. Νέα, περίεργη εποχή

Porsche virtual αγώνες

Όλοι επί του καναπέ. Ακόμα και οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων που καλούνται πλέον να ανταγωνίζονται σε virtual αγώνες μέσω εξομοιωτών. Η ανάγκη διατήρησης του ενδιαφέροντος του κοινού μαζί με τα έσοδα που θα προκύψουν είναι το digital start button ενός νέου, διαφορετικού κόσμου


Η είδηση έχει αρχίσει να κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες. Οι virtual αγώνες, το motorsport όπως δεν το είχαμε φανταστεί ούτε στα πιο φουτουριστικά όνειρά μας -ακριβέστερα, στους εφιάλτες μας- είναι η νέα πραγματικότητα

Κορωνοϊός rules. Εν παντί τρόπω, εν παντί πράγματι. Είναι το νέο καθεστώς που αλλάζει ό,τι γνωρίζουμε. Δεν σκοπεύω να τοποθετηθώ γενικώς – το ζήτημα είναι πολύ περισσότερο κομπλικέ απ΄τις σφαιρικές μου γνώσεις. Μένει το ένστικτο, όπως ο καθένας το ορίζει.

Το Porsche Cup αλλιώς

Ξέρω, όμως, πως διαβάζοντας, μεταξύ άλλων, και την επίσημη δημοσίευση της Porsche Hellas αναφορικά με τους virtual αγώνες που ξεκινούν, μία νέα πραγματικότητα δημιουργείται.

Μεταφέρω μέρος αυτής: «οι ομάδες οι αγωνιζόμενοι, το ”γυρίζουν” σε αγώνες μέσω εξομοιωτών. Παράδειγμα το Porsche Mobil 1 Supercup που από τις πραγματικές πίστες θα γίνεται το επόμενο διάστημα στις οθόνες των υπολογιστών. Οι κανονικοί άνθρωποι-αγωνιζόμενοι, θα κάθονται στα buckets των simulator και θα χειρίζονται virtual αυτοκίνητα, ανταγωνιζόμενοι άλλα virtual αυτοκίνητα. Η οδήγηση σε εξομοιωτή, υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά μόνο ως εξάσκηση και εξοικείωση με το αυτοκίνητο και την πίστα. 
Τώρα, περνά σε ένα άλλο επίπεδο προσωρινό βέβαια αλλά με άγνωστη χρονική διάρκεια». 


«Το πρόγραμμα θα είναι αντίστοιχο των διαδικασιών ενός πραγματικού αγώνα, με ελεύθερα δοκιμαστικά, χρονομετρημένα, warm up κλπ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 4 Απριλίου, στην virtual πίστα της Βαρκελώνης, στην Ισπανία. Δυο 25άλεπτοι αγώνες, μισή ώρα δοκιμαστικά, 15 λεπτά χρονομετρημένα και warm up. Θα συμμετέχουν 40 οδηγοί, το μοναδικό ζωντανό ανθρώπινο στοιχείο, στην όλη υπόθεση»

Porsche virtual race

Ο κορωνοϊός αλλάζει το gaming. Γενικώς

Δεν είναι μόνο το motorsport που μπαίνει στη νέα τροχιά. Την ίδια στιγμή, με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, όλος ο κόσμος των ψηφιακών παιχνιδιών, συμμετέχει στους virtual αγώνες.

Εδώ ολόκληροι Ολυμπιακοί Αγώνες -το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της τετραετίας μαζί με το Μουντιάλ- αναβλήθηκαν. Τα έσοδα, το κοινό, οι θεατές δεν μπορούν να περιμένουν. Το ίδιο ισχύει για το μποξ, το ποδόσφαιρο, τις ιπποδρομίες, την ποδηλασία. Οι διοργανωτές πασχίζουν να βρουν την πλατφόρμα όπου το θέαμα θα συνεχιστεί. Έστω, τεχνητά. Όχι με κανονικές γροθιές, άλογα ή σέντρες.


Οι θεατές, ειδικά η νέα γενιά που δεν έχει πρόβλημα να δαπανά μερικά δωδεκάωρα στον υπολογιστή, σπεύδει στα ψηφιακά σπορ. Εκεί, στην οθόνη, όπου μπορούν να παρακολουθεί τους αγαπημένους της πρωταθλητές να αγωνίζονται. Και το κυριότερο; Έχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχει κι αυτή στο ίδιο το παιχνίδι

Στην πίστα του Mugello, στην Ιταλία, ολοκληρώθηκε ο πρώτος ψηφιακός αγώνας για το MotoGP. Οι πιστωτικές κάρτες και το ψηφιακό χρήμα είναι έτοιμα προς τη νέα μορφή κατανάλωση. O tempora, o mores


Σαφώς και είναι μία άλλη επανάσταση ενός νέου, δεν ξέρω πόσο γενναίου, αλλά σίγουρα νέου, ψηφιακού κόσμου.

Το δίκτυο 5G είναι έτοιμο. Σήμερα, για παράδειγμα, έβλεπα την καταχώρηση της Cosmote πως «φέρνει στην Ελλάδα την τεχνολογία του αύριο». Και αν δείτε τις πρώτες αράδες επικοινωνίας, θα συναντήσετε το gaming. Αυτό που αλλάζει τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

Η τεχνολογία CGI και οι εξελιγμένοι αλγόριθμοι είναι έτοιμοι για τους νέους virtual αγώνες και μένουν σε κάποιες περιπτώσεις μερικές τεχνικές δυσκολίες. Η ιστορία θα προχωρήσει. Ανεξαρτήτως του πώς την ερμηνεύει ο καθένας μας.

Τι γίνεται, ρε παιδιά;

Τέλος, διαβάζω πως ακόμα και ο θρύλος του μποξ, ο Muhammad Ali, ο οποίος πέθανε το 2016 επανήλθε στην ψηφιακή δράση σε έναν αγώνα που έγινε την Παρασκευή με 35,000 YouTubers να τον παρακολουθούν. Ο επόμενος αγώνας του, λέει, είναι πλέον με τον Mike Tyson.

Όλο το πράγμα, σε εμένα τουλάχιστον, μοιάζει με ένα παγκόσμιο πείραμα. Νέα ήθη, νέοι τρόποι συμμετοχής και πληρωμής, δουλειά απ΄το σπίτι, προέκταση του σώματος στον υπολογιστή. Ή το κινητό. Αυτό που, μαζί με τον κορωνοϊό, τα αλλάζει όλα. Coming soon on a screen near youPhoto: Porsche

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει