Στα «βρώμικα» της Αθήνας με το Yoyo. Been there, ate that

Post date:

Author:

Category:

Ένα «βρώμικο βράδυ» με το Yoyo της XEV. Mια μικρή Οδύσσεια με γαστριμαργικές σειρήνες και κυκλώπεια όρεξη  

Ηλεκτρικό, μικρό, gadgetιάρικο, φουτουριστικό. Άλλα κόλπα!


Οι ψαγμένοι ταξιδιώτες λένε ότι αν θες να γνωρίσεις πραγματικά μια πόλη, πρέπει να την περπατήσεις νύχτα και να τη «γευτείς». Η τελευταία προτροπή αφορά φυσικά το «street food», το φαγητό του δρόμου, το οποίο αναμφίβολα αποτελεί μέρος της χαρακτηριστικής ταυτότητας μιας πόλης

Δεν είναι μόνο οι γεύσεις, είναι ότι τα στέκια αυτά αποτελούν σημεία συγκέντρωσης ετερόκλητων ανθρώπων και διαφόρων αστικών «φυλών», χωρίς το φίλτρο ομογενοποίησης και εξωραϊσμού της ημέρας.

Στις ουρές θα συναντήσεις όλες τις ηλικίες, θα δεις αυτούς που έχουν βγει να διασκεδάσουν αναμεμειγμένους με εκείνους που ξεκινούν ή τελειώνουν τις βάρδιες τους, θα δεις clean cut και μοδάτα τυπάκια δίπλα σε βαρείς και ασήκωτους λαϊκούς, πεταλούδες της νύχτας, ανθρώπους της νύχτας, σκιώδεις φυσιογνωμίες και αγγέλους.

Στα «βρώμικα» της Αθήνας με το Yoyo

Μια παρέλαση αντιθέσεων ενωμένη υπό το συγχρονισμένο γουργουρητό της κοιλιάς. Ο πραγματικός παλμός της πόλης

Στα «βρώμικα» της Αθήνας με το Yoyo

Το concept ήταν απλό

Θα κάναμε ένα «tοur» σε γνωστές καντίνες της Αθήνας, δοκιμάζοντας το φαγητό τους.

Πρωταγωνιστές, οι σιαγώνες του Κώστα @kostasparaskevopoulos_ και του Τρύφωνα @tryfalexopoulos. Εγώ θα απαθανάτιζα φωτογραφικά το «μακελειό», ακολουθώντας με μοτοσυκλέτα. 

Millenials καραμπινάτοι αυτοί, Gen X μια ανάσα πριν τα πρώτα «ήντα» ο γράφων. Εκείνοι στα ντουζένια τους, εγώ βετεράνος που έχει να δει μάχη (καλή έξοδο) κάτι αιώνες

Στα «βρώμικα» της Αθήνας με το Yoyo

Ήδη τους μισούσα για αυτό. Χωρίς να μου το ζητήσει κανείς ή να είναι αναγκαίο, αισθανόμουν όμως και μια ευθύνη για το «νηπιαγωγείο» που θα συνόδευα.

Έγινα εντελώς «θείος»! Στοργή; Μπα, τους μίσησα ακόμα περισσότερο για αυτό.

Στα «βρώμικα» της Αθήνας με το Yoyo

Σε κάθε περίπτωση το «χάσμα γενεών» ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουμε το κατά πόσο έχει αλλάξει η νυχτερινή Αθήνα και η «αλλαγή» έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια, αφού το όχημα που επέλεξαν για αυτή την «γαστριμαργική» τσάρκα, ήταν το Yoyo της XEV 

Διαβάστε τη συνέχεια με τα «βρώμικα» στέκια της πόλης στο autotypos.gr πατώντας εδώ


Ηλεκτρικό πατίνι

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει