To FIAT 600 μπαίνει με ιταλιάνικο «αέρα» στα B-SUV. Οι τιμές

Post date:

Author:

Category:

Η φόρμα είναι γνωστή με σχδιαστικές αναλογίες που παραπέμπουν στο χρυσό τέκνο, το 500αράκι, όμως το FIAT 600 είναι τελείως νέα παρουσία στην ατζέντα και ανανεώνει την παρουσία της ιταλικής εταιρείας στην πιο δημοφιλή κατηγορία της ελληνικής αγοράς

To FIAT 600 μπαίνει με ιταλιάνικο «αέρα» στα B-SUV. Οι τιμές

Το FIAT 600 στη δημοσιογραφική παρουσίασή του στο Γκολφ Γλυφάδας. Κλασάτο περιβάλλον, «χαρούμενο» αυτοκίνητο με ιταλικό design


To FIAT 600 μπαίνει στην αγορά τόσο ως υβριδικό όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Η παρουσία του δίνει νέα ώθηση στο ρόλο που θέλει να παίξει η ιταλική εταιρεία στα ελληνικά πράγματα, πολλώ μάλλον σε μια κατηγορία με περί τους 40.000 εν δυνάμει αγοραστές σε ετήσια βάση

Καθώς αυτήν την περίοδο τα υβριδικά είναι στα «πάνω τους» και συγκεντρώνουν εμπορκό ενδιαφέρον, το FIAT 600 Hybrid με τον τρικύλινδρο των 1,2 λίτρων απόδοσης 100 ίππων μαγνητίζει, αρχικά τουλάχιστον, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Υποστηρίζεται και από μία ενδιαφέρουσα τιμή, στα €25.800, που γίνεται ελκυστική στα €23.990 με την προωθητική ενέργεια της εισαγωγικής εταιρείας.

To FIAT 600 μπαίνει με ιταλιάνικο «αέρα» στα B-SUV. Οι τιμές

Σε όλες τις εκδοχές του το FIAT 600, είτε ως υβριδικό είτε ως ηλεκτρικό 600e απόδοσης 156 ίππων, εξοπλίζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 21 kW βρίσκεται τοποθετημένος στο κιβώτιο και όχι στο στρόφαλο, παρέχοντας τη δυνατότητα στο νέο FIAT 600 να κινηθεί και αποκλειστικά ως ηλεκτρικό παρότι ήπια υβριδικό

To FIAT 600 μπαίνει με ιταλιάνικο «αέρα» στα B-SUV. Οι τιμές

Η πλατφόρμα (eCMP2) είναι ήδη γνωστή με εφαρμογές εντός του Ομίλου Stellantis, με το FIAT 600 να κάνει τα πάντα για να τονίσει τις ιταλικές μνήμες, το παιχνιδιάρικο σχεδιαστικό στοιχείο και τη φινέτσα που είναι δεδομένη όταν οι Ιταλοί «πακετάρουν» το προϊόν. Εκλεπτυσμένοι μάστορες στο είδος


Το απωθημένο Fiat Coupe 20V του Αλέξανδρου Λιώκη

Λειτουργικότητα και εξοπλισμός

Πέραν του αισθητικού, έχει δοθεί έμφαση στη λειτουργικότητα, ειδικά των πίσω επιβατών με μεγάλο άνοιγμα των πίσω θυρών, όπως επίσης και στην ευκολία του χώρου φόρτωσης στα διαθέσιμα 385 lt μέσω hands free λειτουργιών.

To FIAT 600 μπαίνει με ιταλιάνικο «αέρα» στα B-SUV. Οι τιμές

Το μήκος είναι στα 4,17 μέτρα, προφανώς αρκετά συμπαγή ως διάσταση, με το σχήμα να παραπέμπει στις σχεδιαστικές αναλογίες του FIAT 500 αλλά με νέο «αέρα» και ένα σωρό λεπτομέρειες που τονίζουν το βέρο ιταλιάνικο ύφος

Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από τα γνωστά συστήματα ADAS και όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται, μεταξύ άλλων, με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος, ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Red / Comfort / Style) ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα πρώτα αυτοκίνητα, τόσο το FIAT 600 Hybrid όσο και το 600e, θα βρίσκονται στα χέρια των νέων ιδιοκτητών τους από το Σεπτέμβριο.

Ο τιμοκατάλογος, οι εξοπλισμοί και όλες οι λεπτομέρειες του FIAT 600 είναι αναρτημένα στο fiat.gr, ενώ το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στο δίκτυο συνεργατών της μάρκας, όπου οι πελάτες μπορούν να το γνωρίσουν από κοντά.

Panda για πάντα

Με την ευκαιρία είδαμε και μερικές εικόνες από το αναμενόμενο Grande Panda που είναι τελείως «αλλού».

Το Panda, ένα αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως γενιάς του, που παραδοσιακά εκτιμούμε, θα εκφράσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της FIAT για το μέλλον. Funky και techno.

Δείτε το στο σχετικό βίντεο.

Info / Photo: fiat.gr


Fiat Punto GT Κωνσταντόπουλος

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει