Η δεύτερη ευκαιρία μίας Alfa Romeo

Πώς μια Alfa Romeo 75 2.0 Carburatori του 1986 ξαναβρίσκει ζωή έπειτα από τη χρόνια εγκατάλειψή της

Mετά την ανεύρεσή της σε ενα κοτέτσι, όπου ήταν παρατημένη για χρόνια, η κόκκινη, πλέον, 75 αρχίζει να παίρνει τη μορφή που της αρμόζει. 

Για όσους δεν έχουν δει την αρχή της ιστορίας, υπάρχει στο Σπάνια ιταλίδα στο κοτέτσι.

Η φρεσκοβαμμένη «signiora», καταφθάνει στον μηχανικό της, ο οποίος εξηγεί με λεπτομέρεια τις παρεμβάσεις που θα κάνει στα σωθικά του κινητήρα της, στις αναρτήσεις και σε κιβώτιο-διαφορικό.

Είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για έναν alfisti σαν και του λόγου μου, να βλέπει έναν ιταλό ingeniere να μιλάει στη μητρική του γλώσσα για το αγαπημένο του αυτοκίνητο. Είναι αυτό το συναίσθημα που δύσκολα κατανοεί κάποιος που δεν είναι μολυσμένος από την «οξεία αλφίτιδα».

Το βίντεο παίζει σε replay τις τελευταίες μέρες στο laptop μου, προσπαθώντας να «αποκρυπτογραφήσω» τις λεπτομέρειες, μιας και η δική μου 75 θα μπει σε διαδικασία ανανέωσης, άμεσα. Enough said. Πρέπει να το ξαναδώ.

Photo: Davide Cironi Drive Experience

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Γιώργος Δημόπουλος
Γιώργος Δημόπουλος
Γεννημένος στην Καλαμάτα. Αγάπησε την ταχύτητα και τους τέσσερις τροχούς από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγαλώνοντας εθίστηκε στην αλήθεια και συνδέθηκε καρμικά με τον αριθμό 27 και μία Alfa 75, με την οποία έγιναν αχώριστοι και μοιράζονται την απέχθειά τους για την κίνηση σε ευθεία γραμμή. Κατά περιόδους, προσπαθεί να «παγιδεύσει» στιγμές με την φωτογραφική μηχανή.

Citroën C5 Aircross. Το Citroën της δεκαετίας πάει «σφαίρα»

«Το Citroën C5 Aircross SUV μάλλον δικαιολογημένα μόλις έκανε επίδοση-ρεκόρ για τη μάρκα. Τολμηρό, άνετο, τόσο ποιοτικό όσο ποτέ και με χαρακήρα τυπικά Citroën»

Ο θεϊκός γύρος του Patrick Depailler. Σκίζουμε διπλώματα (video)

Βλέπεις το video και μετά αναθεωρείς για το πόσο καλά ξέρεις να οδηγείς

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Σόρι, αλλά το Mazda RX-7 με Wankel είναι όνειρο απατηλό

Ζούμε στην εποχή της κατά συρροή υπερβολής των memes (όρος που προέρχεται από την πράξη τού μιμείται) στο σύγχρονο διαδίκτυο. Πιάνει τη μία είδηση ο ένας και την τεντώνει τέρμα ο επόμενος

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»