Η δεύτερη ευκαιρία μίας Alfa Romeo

Πώς μια Alfa Romeo 75 2.0 Carburatori του 1986 ξαναβρίσκει ζωή έπειτα από τη χρόνια εγκατάλειψή της

Mετά την ανεύρεσή της σε ενα κοτέτσι, όπου ήταν παρατημένη για χρόνια, η κόκκινη, πλέον, 75 αρχίζει να παίρνει τη μορφή που της αρμόζει. 

Για όσους δεν έχουν δει την αρχή της ιστορίας, υπάρχει στο Σπάνια ιταλίδα στο κοτέτσι.

- Διαφήμιση-

Η φρεσκοβαμμένη “signiora”, καταφθάνει στον μηχανικό της, ο οποίος εξηγεί με λεπτομέρεια τις παρεμβάσεις που θα κάνει στα σωθικά του κινητήρα της, στις αναρτήσεις και σε κιβώτιο-διαφορικό.

Είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για έναν alfisti σαν και του λόγου μου, να βλέπει έναν ιταλό ingeniere να μιλάει στη μητρική του γλώσσα για το αγαπημένο του αυτοκίνητο. Είναι αυτό το συναίσθημα που δύσκολα κατανοεί κάποιος που δεν είναι μολυσμένος από την «οξεία αλφίτιδα».

Το βίντεο παίζει σε replay τις τελευταίες μέρες στο laptop μου, προσπαθώντας να «αποκρυπτογραφήσω» τις λεπτομέρειες, μιας και η δική μου 75 θα μπει σε διαδικασία ανανέωσης, άμεσα. Enough said. Πρέπει να το ξαναδώ.

Photo: Davide Cironi Drive Experience

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει