Πού φυτρώνει η alcantara;

Post date:

Author:

Category:

alcantara seats audi

 

Υπέροχη να την πιάνεις, με μια ιδιαίτερη στιλπνότητα, κλασάτη και αγωνιάρα μαζί. Ξέχνα το δέρμα. Alcantara rules

Ο αστικός μύθος έλεγε πως το δέρμα alcantara προέρχεται από ένα άσχημο και βρωμερό ζώο, κάτι σαν τετράποδο κοτόπουλο, που ζει στο μακρινό Περού, μακρυνός συγγενής του λάμα. 

Και η πραγματικότητα λέει πως ήταν ένας Ιάπωνας, ο Miyoshi Okamoto, που το 1972 δουλεύοντας για μια εταιρεία χημικών, τη Toray Industries, βασίστηκε σε ένα άλλο, ήδη υπάρχον προϊόν, το ultrasuede, για να φτιάξει την αλκαντάρα.

Η οποία, όπως σωστά φαντάζεστε, δεν έχει σχέση με το άνωθεν ζώο.

Καθαρά βιομηχανικό προϊόν (συνήθως με αναλογία 65% πολιέστερ και 35% πολυουρεθάνη), που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές, βραδυφλεγές, ντύνει ωραία κόκπιτ ή λεπτομέρειες αυτού.

Δεν γίνεται να μην πιάνεις ένα τιμόνι ή έναν επιλογέα από αλκαντάρα και να μη σ’ αρέσει. Κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει.

Η αλκαντάρα έχει μια καθολική, ανεξήγητη γοητεία και καλό είναι να τη διακρίνουμε από το ultrasuede. Τι διαφορές έχουν;

Ουσιαστικά, ελάχιστες. Αν εξαιρέσεις πως η πρώτη μπορεί να βγει σε περισσότερα χρώματα και έχει κατά τι διαφορετική υφή, μόνο ένα έμπειρο χέρι μπορεί να τις ξεχωρίσει. Και οι δύο έχουν, ωστόσο, μια σύνθετη διαδικασία παραγωγής.

Α, ναι! Η αλκαντάρα μπορεί να έχει ιαπωνικές καταβολές αλλά ήταν οι μέντορες του στιλ, οι Ιταλοί, που την πατένταραν με το όνομα αυτό και την έκαναν διεθνές προϊόν, της έβαλαν το διακριτικό τίτλο ”Made in Italy” και τίμησαν τον Okamoto με διεθνές βραβείο για τη συμβολή του στην προώθηση του (ιταλικού πια…) προϊόντος.

Ναι, είναι ωραία, τη βλέπεις στην F1, στα προσεγμένα κόκπιτ, τη βάζεις και στο διικό σου, νιώθεις αλλιώς.

Photo: Google

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει