''Φίλε, την πουλάς;'' Καρντάσια σε ιταλικό παζάρι

Post date:

Author:

Category:

Alfa Romeo 75

 

Γνωριμίες στο δρόμο με μια Alfa Romeo 75. Θηλυκό απ΄τα λίγα, με χαρακτήρα

Δρόμος Περαίας- Θεσσαλονίκης. Επιστρέφοντας απ`την παραλία με προσπερνά μια Spider 916 και βλέπω τους συν-Alfisti να με κοιτούν με απορία.

 

Στο επόμενο φανάρι, πριν το αεροδρόμιο, τους προσπερνώ και με παίρνουν στο κατόπι. Κάτι παίζει, λέω και επιταχύνω. Μέχρι το επόμενο φανάρι, τρία-τέσσερα χιλιόμετρα πιο κάτω, πάμε σαν μαχητικά σε κλειστό σχηματισμό (με αρκετά ψηφία στο κοντέρ) με την Spider να μένει πίσω και αριστερά χωρίς να προσπερνά. Σταματάμε στο φανάρι. 

 

«Ρε φίλε, μην τρέχεις, θέλω να δω το αυτοκίνητό σου», μου λένε και οι δύο με μια φωνή και κοιτούν την εικοσιπεντάχρονη κόκινη κυρία με βλέμμα που λάμπει. Οι γνωστές φιλοφρονήσεις των Alfisti. Ανάβει πράσινο. «Πάντως, ”1.6” που γράφει πίσω, δεν παίζει να είναι…», μου λέει ο ένας κάνοντας την κλασική χειρονομία με τον αντίχειρα σε ένδειξη επιδοκιμασίας. Αμέσως μετά εξαφανίζονται με τον μπάσο ήχο να κελαηδάει στ`αυτιά μας.

Alfa Romeo 75 alfisti

Σύμφωνοι, η Alfa Romeo 75 είναι μεγαλοκοπέλα αλλά έχει αυτόν τον ξεχασμένο χαρακτήρα που μερικές φορές μας λείπει απ΄το overdose τεχνολογίας

Δέκα χιλιόμετρα μετά, μπαίνοντας στην Θεσσαλονίκη, με προσπερνάει MX-5 και έρχεται δεξιά.

 

«Θα`θελα ένα», λέω στο φιλαράκι μου δίπλα μου. Στο επόμενο φανάρι σταματάμε δίπλα-δίπλα. Μου κάνει νόημα να κατεβάσω παράθυρο. «Φιλαράκι, την πουλάς;» μου λέει ο οδηγός του Mazda καθώς τη ”σκανάρει” από μπρος μέχρι πίσω.

 

«Είχα κι εγώ μια αλλά την τράκαρε ο αδερφός μου». Η κοπελιά δίπλα του χαμογελά και γυρνάει το βλέμμα απ`την άλλη. Κλασικό κορίτσι petrolhead τύπου που δεν ασχολείται με το άθλημα. Θα το`χει ξαναδεί το έργο πολλάκις, σκέφτομαι.

«Θες να αλλάξουμε», του λέω χαμογελώντας.

«Και δεν το παίρνεις; Πολύ που με νοιάζει. Να την ευχαριστιέσαι, φίλε», μου λέει και εξαφανίζεται πλαγιολισθαίνοντας γλυκά το MX-5.

 

Να, κάτι τέτοια ζεις και το χαμόγελο φτάνει μέχρι τ`αυτιά, όταν συμβιώνεις με μια κυρία ετών 25. Alfa Romeo, είπαμε. Θηλυκό απ`τα λίγα, με χαρακτήρα.

Photo: Γ. Δημόπουλος

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει