Αθάνατο, κομμουνιστικό Trabant. Και όμως επιβιώνει

Post date:

Author:

Category:

Στη Γερμανία κυκλοφορούν περισσότερα Trabant από Tesla. Το αυτοκίνητο-ανέκδοτο του πρώην Ανατολικού Μπλοκ δεν μπορεί να συγκριθεί σε επιδόσεις με ένα ηλεκτρικό, ωστόσο κερδίζει σε απλότητα και στη νοσταλγική του «αύρα»

Trabant

Ζωντανό δείγμα μιας άλλης εποχής, ιδεολογίας, κοσμοθεωρίας. Όμως το Trabant συνεχίζει να είναι τόσο cult ώστε «ρίχνει» στα Tesla του Έλον Μασκ


Το ένα αυτοκίνητο είναι μία εικόνα του μέλλοντος: είναι καλοσχεδιασμένο, ηλεκτρικό και καλών επιδόσεων

Tο άλλο είναι θορυβώδες, περιβαλλοντικά βρώμικο και μετά βίας πιάνει τα 120 χιλιόμετρα και αυτά μόνο με ιδανικές συνθήκες.

Ακόμη και σήμερα όμως, 30 χρόνια μετά τη διακοπή παραγωγής των Trabant. θα δει κανείς να κυκλοφορούν περισσότερα στους δρόμους της Γερμανίας από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla του Ελον Μασκ.

Την τελευταία δεκαετία τα Trabant που κυκλοφορούν αυξήθηκαν κατά 3,000 και είναι πλέον 38,172, δηλαδή κατά περίπου 4,000 περισσότερα από τα Tesla, όπως γράφουν οι Times.

Το μόνο στο οποίο μπορεί να υπερέχει το αυτοκίνητο σήμα κατατεθέν της Ανατολικής Γερμανίας με τους δίχρονους κινητήρες είναι η νοσταλγική αύρα του.

Πολλοί είναι αυτοί που ανακαινίζουν και συντηρούν μέχρι σήμερα τα αυτοκίνητα που «πρωταγωνίστησαν» σε πολλά ανέκδοτα για την κακή ποιότητα που πήγαινε μαζί με την χαμηλή αξία τους.

Οι φίλοι -ή μάλλον οι θαυμαστές- του αυτοκινήτου πιστεύουν ακόμα και σήμερα, από την πλευρά τους, ότι η απλή κατασκευή των Trabant έκανε πολύ φθηνή και εύκολα στη συντήρηση που έχουν.

Ισως, λοιπόν, είναι ώρα να επανεκτιμήσουμε τις σχεδιαστικές αρετές τους.

Πανδημία Μότορς φτηνά αυτοκίνητ

*Πηγή Protagon

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει