Βάζοντας τους αντίχειρες σωστά στο off-roading

Post date:

Author:

Category:

Ένα βασικό μάθημα όταν αποφασίζει να οδηγήσεις εκτός δρόμου. Ξεκινά από τους αντίχειρες

Όταν οδηγούμε εκτός δρόμου, σε πέτρες, νεροφαγώματα και ό,τι άλλο μπορεί να συναντήσει ακόμα και ένα SUV απ’ τα χιλιάδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους (δεν χρειάζεται σκληροπυρηνικό Land Rover) για να ανακαλύψετε μερικές δόσεις περιπέτειας σε μια off-raod διαδρομή, είναι εξαιρετικά βαισκό να βρίσκονται τα χέρια μας στη σωστή θέση.

Αυτό περιλαμβάνει, πρώτον, να έχουμε τα χέρια μας στη γνωστή θέση «τρία παρά τέταρτο» (αν φανταστούμε πως το τιμόνι είναι ένα ρολόι) και δεύτερον να προσέχουμε τη θέση που έχουν οι αντίχειρες.

Καθώς το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ανώμαλο έδαφος το τιμόνι συχνά μετατοπίζεται, ακόμα και βίαια, αν συναντήσει ένα έντονο εμπόδιο.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν θέλουμε οι αντίχειρές μας, αν τους έχουμε προς το εσωτερικό της στεφάνης, να «παγιδευτούν» λόγω της κίνησης του τιμονιού και ενδεχομένως ακόμα και να τραυματιστούν.

Για το λόγο αυτό πάντα οι αντίχειρες είναι όρθιοι (σαν να κάνουμε »like» στο facebook) πάνω στη στεφάνη του τιμονιού. Όχι μέσα. Τροφή για εκτός δρόμου σκέψη.

Photo: Παναγιώτης Μυτιληναίος

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»