Βάζοντας τους αντίχειρες σωστά στο off-roading

Post date:

Author:

Category:

Ένα βασικό μάθημα όταν αποφασίζει να οδηγήσεις εκτός δρόμου. Ξεκινά από τους αντίχειρες

Όταν οδηγούμε εκτός δρόμου, σε πέτρες, νεροφαγώματα και ό,τι άλλο μπορεί να συναντήσει ακόμα και ένα SUV απ’ τα χιλιάδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους (δεν χρειάζεται σκληροπυρηνικό Land Rover) για να ανακαλύψετε μερικές δόσεις περιπέτειας σε μια off-raod διαδρομή, είναι εξαιρετικά βαισκό να βρίσκονται τα χέρια μας στη σωστή θέση.

- Διαφήμιση-

Αυτό περιλαμβάνει, πρώτον, να έχουμε τα χέρια μας στη γνωστή θέση «τρία παρά τέταρτο» (αν φανταστούμε πως το τιμόνι είναι ένα ρολόι) και δεύτερον να προσέχουμε τη θέση που έχουν οι αντίχειρες.

Καθώς το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ανώμαλο έδαφος το τιμόνι συχνά μετατοπίζεται, ακόμα και βίαια, αν συναντήσει ένα έντονο εμπόδιο.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν θέλουμε οι αντίχειρές μας, αν τους έχουμε προς το εσωτερικό της στεφάνης, να «παγιδευτούν» λόγω της κίνησης του τιμονιού και ενδεχομένως ακόμα και να τραυματιστούν.

Για το λόγο αυτό πάντα οι αντίχειρες είναι όρθιοι (σαν να κάνουμε ”like” στο facebook) πάνω στη στεφάνη του τιμονιού. Όχι μέσα. Τροφή για εκτός δρόμου σκέψη.

Photo: Παναγιώτης Μυτιληναίος

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει