Πώς να μεγαλώσεις το παιδί σου στην Ιταλία

Post date:

Author:

Category:

Πριν λίγες μέρες, έγινε ο αγώνας Cesana-Sestriere, στην Ιταλία. Ο γνωστός Έλληνας σχεδιαστής της Alfa Romeo, Αλέξανδρος Λιώκης, ήταν εκεί για να αποτυπώσει τις στιγμές

Ο Αλέξανδρος Λιώκης μας έχει τιμήσει στο 4D και αλλες φορές. Είτε με τις φωτό του, είτε με οδηγικές του εμπειρίες. Και τον ευχαριστούμε θερμά. Αυτή τη φορά, βρέθηκε στη φετινή ανάβαση Cesana-Sestriere και δέχθηκε να μοιραστεί μαζί μας μερικές εικόνες.

[Διάβασέ το: Αλέξανδρος Λιώκης. Ελληνικό αίμα στην Alfa Romeo]

Γνήσιες ιταλικές στιγμές με ιερά τέρατα της αυτοκίνησης, πολλές Alfa, Lancia Stratos και 037 αλλά και μικρότερες κατασκευές με τη δική τους σημασία.

Γύρω τους πιτσιρικάδες που μαθαίνουν από νωρίς να εκτιμούν είτε τα ίδια τα μηχανήματα που έχει παράξει η πατρίδα τους είτε τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν.

Παρά το κλασικό στερετότυπο τύπου ”una fazza, una razza”, μας ενώνουν ελάχιστα σε επίπεδο βιομηχανικού σχεδιασμού, αυτοκινητικής κληρονομιάς και automotive έργων τέχνης με τη γείτονα χώρα, πέρα από μια Αδριατική που μας κάνει να πιστεύουμε σε μια δήθεν συγγένεια.

Είμαστε αλλού καλοί εμείς και δεν είναι του παρόντος. Αλλά, πάντως, όχι στο πώς να στήνουμε μύθους σε τέσσερις τροχούς αφήνοντας τα παιδιά μας να εκτιμούν το προϊόν της εργασίας, του design και, τελικά, του πάθους που μπορεί να αποπνέει ένα αυτοκίνητο.

boy italy / cessna sestriere 2017

alfa romeo classics

fiat x1/9

lancia strato story

hillclimb

alfa romeo vintage

ελαστικά τιμές

ιταλία αξιοθέατα

de tomaso

lancia fulvia

fiat 500

Τυχεροί πιτσιρικάδες στη Cesana Sestriere

Δείτε μερικά πλάνα απ ΄τον αγώνα

YΓ Μπορείτε να δείτε όλο το άλμπουμ του Αλέξανδρου Λιώκη εδώ.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει