Πώς να μεγαλώσεις το παιδί σου στην Ιταλία

Post date:

Author:

Category:

Πριν λίγες μέρες, έγινε ο αγώνας Cesana-Sestriere, στην Ιταλία. Ο γνωστός Έλληνας σχεδιαστής της Alfa Romeo, Αλέξανδρος Λιώκης, ήταν εκεί για να αποτυπώσει τις στιγμές

Ο Αλέξανδρος Λιώκης μας έχει τιμήσει στο 4D και αλλες φορές. Είτε με τις φωτό του, είτε με οδηγικές του εμπειρίες. Και τον ευχαριστούμε θερμά. Αυτή τη φορά, βρέθηκε στη φετινή ανάβαση Cesana-Sestriere και δέχθηκε να μοιραστεί μαζί μας μερικές εικόνες.

[Διάβασέ το: Αλέξανδρος Λιώκης. Ελληνικό αίμα στην Alfa Romeo]

Γνήσιες ιταλικές στιγμές με ιερά τέρατα της αυτοκίνησης, πολλές Alfa, Lancia Stratos και 037 αλλά και μικρότερες κατασκευές με τη δική τους σημασία.

Γύρω τους πιτσιρικάδες που μαθαίνουν από νωρίς να εκτιμούν είτε τα ίδια τα μηχανήματα που έχει παράξει η πατρίδα τους είτε τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν.

Παρά το κλασικό στερετότυπο τύπου »una fazza, una razza», μας ενώνουν ελάχιστα σε επίπεδο βιομηχανικού σχεδιασμού, αυτοκινητικής κληρονομιάς και automotive έργων τέχνης με τη γείτονα χώρα, πέρα από μια Αδριατική που μας κάνει να πιστεύουμε σε μια δήθεν συγγένεια.

Είμαστε αλλού καλοί εμείς και δεν είναι του παρόντος. Αλλά, πάντως, όχι στο πώς να στήνουμε μύθους σε τέσσερις τροχούς αφήνοντας τα παιδιά μας να εκτιμούν το προϊόν της εργασίας, του design και, τελικά, του πάθους που μπορεί να αποπνέει ένα αυτοκίνητο.

boy italy / cessna sestriere 2017

alfa romeo classics

fiat x1/9

lancia strato story

hillclimb

alfa romeo vintage

ελαστικά τιμές

ιταλία αξιοθέατα

de tomaso

lancia fulvia

fiat 500

Τυχεροί πιτσιρικάδες στη Cesana Sestriere

Δείτε μερικά πλάνα απ ΄τον αγώνα

YΓ Μπορείτε να δείτε όλο το άλμπουμ του Αλέξανδρου Λιώκη εδώ.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»